Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Неочаквани сметки - какво да правим?

Неочаквани сметки - какво да правим?

Без значение дали имаме постоянни доходи или не, месечните битови сметки са константа. Понякога са по-високи, друг път по-ниски, но винаги ги има. Разходите обаче, които имаме всеки месец включват и средства за храна и забавления освен битовите сметки. Ако бюджетът ни е ограничен и се появи някаква неочаквана сметка, тогава можем да се изправим пред доста неприятна ситуация, заради която да се наложи да ограничим част от останалите разходи или да търсим друг вариант. като бързи кредити онлайн с месечни вноски В тази статия ще обсъдим как да се справите с неочакваните сметки и как да предотвратите подобни изненадващи ви ситуации в бъдеще.

Какви могат да са неочакваните сметки?

Тук диапазонът на вероятности е огромен. Може даден домашен уред да се нуждае от спешен ремонт или пък да сте забравили да платите някой данък по колата. Възможно е някой да ви удари и да е необходимо да занесете автомобила ви на ремонт. Естествено, може да става въпрос за болест на някой член на семейството или пък на домашния ви любимец, което да ви донесе допълнителни разходи и притеснения.

Обикновено размерът на тези сметки не е огромен, но все пак е достатъчно голям, за да предизвика тревожност. Кандидатстването за бърз кредит в такава ситуация може да бъде единственото решение, което да спаси месечния ви бюджет. Въпреки това, нека да видим какви са другите методи.

Намалете ежедневните разходи

Всеки харчи пари за храна. Независимо дали са 10 лв. или 2 лв., те може да бъдат ограничени. Естествено, колкото по-малко харчите ежедневно, толкова по-малък диапазон имате за свиване на разходите. Възможно е да харчите пари за по-евтини стоки или да се съобразявате с промоции, което в крайна сметка да ви спести определена сума. Ако тя би могла да покрие непредвидения разход, то това е супер решение.

Местните магазини, които са на удобно разстояние, обикновено имат по-високи цени, докато тези, които са част от големи вериги предлагат редица промоции и изгодни цени.

Допълнително можете да започнете да си приготвяте храна вкъщи, вместо да се храните навън. Това определено ще ви спести много разходи. Освен това, за никого не е тайна и че приготвянето на храна вкъщи е много по-здравословно.

Продайте каквото не ви е необходимо

Има безброй уебсайтове, в които можете да пуснете обяви за ненужните ви вещи. Без значение дали са използвани или нови, ако са в добро състояние може да им вземете добри пари. Благодарение на този нов доход може да покриете спешния ви разход за нула време. Отворете гардероба си и шкафовете, където съхранявате стари вещи и вижте какво няма да ви е потребно.

Използвайте спестяванията си

Не е тайна, че повечето хора нямат спестявания и съответно този съвет не се отнася за тях. Дори и да имат такива обаче спестяванията обикновено имат трупаща се лихва. Теглейки част от сумата за непредвидени разходи, тази лихва се нарушава. Хубавото е, че след това няма да е нужно да се изплащат вноски за бърз кредит. Тук обаче решението е изцяло лично, защото някои хора не предпочитат да кандидатстват за кредит, отколкото да развалят това, което са събирали месеци наред.

Кандидатствайте за кредит

Това е най-лесният и най-бързият вариант, ако са ви нужни пари до заплата. Кандидатстването за кредит и одобрението отнемат до няколко часа, така че няма да се налага да отлагате изплащането на сметката. Освен това, всички неща, които описахме по-горе може да ги приложите, за да изплатите вноските по кредита. За неочаквани сметки може да изтеглите и кредит до заплата, който да ви помогне да покриете разхода и след това в рамките на месец, да покриете и самия кредит. За тази цел обаче трябва да сте абсолютно сигурни, че ще получите приходи в рамките на този месец.