Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Най-лесните кредити - пари до заплата

Най-лесните кредити - пари до заплата

Историята на бързите кредити, раздели хората на привърженици и критици. Докато едните защитават вземането на бърз кредит и благодарят, че все още има алтернатива за лесен кредит, другите ги обвиняват, че са създадени с цел да вкарват хората в задължение. Нека да разгледаме подробно какви са кредитите до заплата и защо са лесни за вземане, а след това Вие сами ще прецените, дали ще сте им критик или привърженик.

Какво са пари до заплата и как се вземат?

Типичният заем, пари до заплата, е за ниска сума - от 200 до 3,000 лв. Тази сума трябва да се върне в най-кратък срок. Ако тя е съвсем малка, то периодът е само 1 месец и трябва да се върне в пълен размер, когато лицето си получи заплатата. На теория това означава, да вземеш кредит до заплата. В интернет и по рекламите по телевизията може да чуете как използват различни термини, като краткосрочен заем, заплащане в аванс, бързи пари, спешни пари и др. - всички те обаче имат едно и също значение.

За да се изплати заема, трябва да дадете достъп до сметката Ви, по която си получавате заплатата. Веднага, когато по нея постъпят средства, сума, която се равнява на заема, бива изтеглена. Ако нямате сметка или получавате пари на ръка, които не минават през банков превод, тогава се задължавате да изплатите вноската преди точно определена дата на падеж. Това може да стане в офис на фирмата кредитор или по банков път.

Целта на тези заеми е да осигурят пари на хората, които не искат по една или друга причина да се занимават с банки. Обикновено причините са лошо ЦКР, бърза нужда от пари или невъзможност за чакане на няколкодневното одобрение от банката.

Защо хората теглят пари до заплата?

Не е тайна, че ако този кредит не се покрие на време, размерът му може да се увеличи двойно или тройно. Все пак обаче, парите до заплата имат свои позитивни характеристики, които ще разгледаме по-долу:

Това е лесен заем

Колко неща свършихте днес? А утре колко имате за вършене? В забързаното ежедневие рядко имаме свободно време, а ако такова се появи, предпочитаме да се починем. Точно заради това и кандидатстването за кредит, попълването на формуляри, всякакъв вид бюрократщина е дълбоко презирана от активното население. Бързите кредити, кредитите до заплата са лесни за кандидатстване заеми, които не изискват дни за одобрение, нито осигуряването на тон документи. Има много други видове заеми, които изискват поръчител или някакъв вид гаранция, но кандидатстването за пари до заплата не е един от тях. Точно обратното, не само че не искат наличие на поръчител, ами и бързите заеми обикновено се одобряват до 24 часа. Лесен заем е и защото може да се кандидатства за него онлайн. Както знаем, сегашното поколение не обича да губи време в транспорт от точка до точка, когато може да свърши нещо дистанционно през интернет.

В разрез с всички традиционни заеми, които отнемат време както за кандидатстване, така и за одобрение, при парите до заплата, процесът трае само минути.

Как така имат по-малко изисквания от останалите заеми?

Традиционните кредитори обикновено изискват лична карта, снимка, доказателства за доходите, преглеждат кредитното Ви досие и на база на всичко това, решават дали ще Ви отпуснат заем.

Бързите заеми нямаше да са бързи, ако искаха всички тези неща. Те имат далеч по-малко изисквания:

  • Да имате навършени 18 години;
  • Да притежавате лична карта;
  • Да разбирате условията на кредита;
  • Ако искате да ви се преведе заема по банкова сметка, да притежавате такава.

По-малкото изисквания правят кредита по-високо рисков. Всяка кредитна институция избира какви изисквания ще прилага към клиентите си, спрямо нисшата към която се е насочила.

Пари до заплата можете да получите, дори и с лошо ЦКР

За разлика от банките, където лошата кредитна история със сигурност ще донесе отказ за заем, при спешните кредити, лошото ЦКР може да не влияе толкова много. Кредитната история е с давност 5 години и ако причините за забавянията на плащанията вече не съществуват, няма да има причина лицето да не получи пари до заплата. Възможно е да получи по-ниска сума от исканата или с по-висока лихва, но при всяко положение ще получи такава.

Бързите кредити са необезпечени заеми

Необезпечен заем означава, че кредитната фирма не получава никаква физическа гаранция, че лицето ще върне заема. Примерно, ипотеките са вид обезпечен кредит, защото ако лицето не си плаща заема, му се отнема апартамента или къщата. При бързите заеми не се изискват документи за това, какво притежава лицето и на каква парична стойност се оценява имуществото му. Въпреки че са необезпечени, това не означава, че бързите кредити не могат да си възстановят парите, които са заели на длъжниците. Има законови уредби на тези ситуации, така че на този вид кредити, не трябва да се гледа, като на подарени пари.

Психологически, бързите кредити са предпочитани

Мислейки за кредити, хората обикновено използват термини, като „заровен под кредити“, „затрупан с кредити“, „живот на кредит“ и тн. Всички тези изрази показват ясно, че средностатистическият човек не обича да живее с идеята, че дължи пари. На много хора даже им се е случвало да заемат пари на някого и той да забрави да им ги върне, просто защото неудобните неща не се запомнят лесно. Колкото и нагласено да изглежда това, психологията го е доказала: „Когато нещо ни притеснява, ние се опитваме да го забравим или поне омаловажим“. Разбирайки този факт, ако погледнем традиционния процес на вземане на кредит, ще забележим, че той е точно онзи, който е станал причина да се създадат всички онези неприятни изрази за кредитите. Хората, които избират да минат през дълга процедура по одобрение за кредит, обикновено се подлагат на това психическо мъчение „заслужавам ли да ми дадат тези пари“, защото кандидатстват за голяма сума. Когато обаче сумата е малка, а процедурата в банките остава същата, тогава се търсят по-лесни варианти. Парите до заплата са точно такъв вариант - лесен кредит, който не предизвиква силен психологически дискомфорт.

Скъсената процедура е предпоставка за по-несериозно отношение към подобно задължение. Това, като явление е нож с две остриета, защото от една страна печели клиенти, от друга - някои от клиентите не осъзнават, че имат дълг. Това е и основната задача пред фирмите в този бранш - да бъдат приятели със своите клиенти и в същото време да не позволяват несериозно отношение към отпуснатите средства.