Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

За нас

За нас

„Микро Кредит” АД е вписана в Регистъра на финансовите институции на БНБ по чл. 3а от ЗКИ под № BGR00279 съгласно Заповед БНБ-76513/14.08.2015г. Справка в регистъра може да направите на сайта на БНБ. Компанията предлага бърза, лесна и достъпна финансова помощ чрез заеми и финансови услуги на индивидуални потребители и на малкия и среден бизнес. Компанията фокусира своите ресурси в четири основни продукта CrediNet, CrediHome, CrediGo и CrediTrade, които се предлагат онлайн и в националната й търговска мрежа от 70 локални офиса и над 1000 кредитни консултанта.

Успехът и бързото развитие на „Микро Кредит“ АД през годините се дължат на професионализма на служители, ефективното управление на ресурсите и постоянното предлагане на нови продукти и услуги, съобразени с потребителското търсене.

2012

„Микро Кредит“ АД е създадена през 2012 година като компанията, която продължава бизнеса на една от доказаните компании в сферата на малките потребителски кредити в България „Кредибул“ ЕАД и поема управлението на най-познатия ѝ продукт CrediHome.

2014

През 2014 година „Микро Кредит“ АД разширява портфолиото си от бързи потребителски кредити с нов продукт, който се предлага на пазара под добре познатата търговска марка CrediGo. Новият заем CrediGo е предназначен за друг сегмент от пазара и предлага финансиране в размер от 600 до 3000 лева, със срок от 6 до 18 месеца и гъвкави условия на усвояване и погасяване.

2015

През 2015 година „Микро Кредит“ АД стана една от първите небанкови финансови институции в България, която успешно осъществи частна емисия корпоративни облигации на общ размер от 3 млн. лева.

В края на 2015 година компанията навлезе на пазара на кредити за малкия и средния бизнес и разшири продуктовата си гама с бизнес кредита CrediTrade. Новият продукт осигурява финансиране до 3000 лева на фирми или хора със свободни професии, които имат нужда от оборотни средства или средства с инвестиционна цел.

От 2015 година в търговската мрежа на „Микро Кредит“ АД се предлагат и застраховки гражданска отговорност и каско.

2016

В началото на 2016 година „Микро Кредит“ АД стана член на Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар.

На 13 юли 2016 година „Микро Кредит“ АД отбеляза 10-тата годишнина от подписването на първия договор за кредит на продукта CrediHome и 200 хилядния си обслужен клиент.

От есента на същата година в офисите на компанията вече могат да бъдат извършвани и парични преводи на Western Union.

2017

През 2017 година „Микро Кредит“ АД навлезе на пазара на бързите онлайн кредити с продукта си CrediNet. Бързият онлайн заем предоставя кредити за суми от 200 до 3000 лева със срок на изплащане от 3 до 12 месеца. Кандидатстването се извършва изцяло онлайн, без посещение в офис или среща с кредитен консултант.

2019

През 2019 година, за да отговори на нуждите на своите потребители, Микро Кредит АД сля продуктите си CrediHome и CrediGo в един продукт Microcredit, който обединява ключовите предимства на двата продукта и осигурява финансиране от 200 до 3300 лева със срок на погасяване от 3 до 18 месеца. Новия продукт Microcredit се предлага в офисите на компанията и от кредитните консултанти на компанията.