Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как да се справим с финансовите трудности след Коледните празници?

Как да се справим с финансовите трудности след Коледните празници?

Коледа и Нова година са чудесни празници, които обаче не рядко ни оставят без пари. Винаги се случва така, че забравяме да купим някой подарък, да планираме някоя вила през почивните дни или самите ние си купуваме нещо за нас, да се поглезим. В крайна сметка, всичко това не сме го заложили в бюджета ни от миналия месец и изхарчваме почти всичко, което имаме. Естествено, това веднага превръща месец януари в изключително труден от финансова гледна точка. Решихме, че колкото и това да се е превърнало в традиция, можем да го обърнем. Нека да видим как.

Планирайте бюджет за декември

Мъдрите хора винаги планират. Успяват да определят разходите, които ще имат през следващия месец. Най-мъдрите хора обаче, не само че планират колко ще похарчат и за какво, ами планират и за какво биха могли, тоест оставят една сума, която да им послужи, ако нещо се обърка или трябва да купят някой подарък в последния момент. Нашият съвет е да си направите точен списък и да оставите поне 10% отгоре за непредвидени разходи. Така ще знаете колко пари ще са ви необходими за Коледа и Нова година. Когато това вече е факт ще можете да си разпределите и бюджетът за януари.

Защо януари месец е толкова труден?

Прекрасната зима носи освен уют и малко трудност. Студеното време неминуемо ни кара да харчим повече ток за отопление, разходите скачат. Стоим си повече вкъщи, но и хапваме повече, съответно и пазаруваме повече. Като се добави и някоя неочаквана настинка и лекарства за нея, то тогава изглежда кристално ясно, защо началото на годината винаги е предизвикателство.

Как да направите месеца по-лесен?

Напълно вероятно е да имате спестени пари и да използвате тях, когато не ви достигат средства. Има обаче стотици хора, които нямат спестявания или ако имат някакви, то те са напълно недостатъчни. В такава ситуация, когато празниците са отминали и сме изправени пред сериозен финансов проблем, тогава няма нищо лошо да потърсим бърз кредит с добри условия. Тези кредити, като финансов продукт, са направени да помагат в сложни периоди.

Какви са условията по кредитите януари месец

Фирмите за бързи кредити са изградени от специалисти, знаещи как се движи потреблението през годината. Това означава, че са наясно с това, че през януари много хора ще се нуждаят от допълнителна подкрепа във финансово отношение. Това от гледна точка на предлагането на кредити без трудов договор, означава, че фирмите е необходимо да предложат много добри условия, защото ще има голямо търсене, но и голямо предлагане от всички кредитни компании. Както сами забелязвате, януари месец е много добър месец за подписване на договор за кредит при добри лихви и условия.

Можем ли да теглим кредит до заплата януари месец?

Напълно възможно е, да ви е необходима съвсем малка сума, която просто да ви помогне да изкарате месеца. Ако сте в такава ситуация, по-добрият избор е именно кредит до заплата, а не кредит на вноски.

Кредитът до заплата ще ви позволи да покриете разходите си и като получите месечното си възнаграждение края на месеца или началото на февруари, да покриете заема с една вноска. Това означава, че можете напълно да забравите, че сте имали някакъв финансов проблем и да го решите изключително лесно.

Заключение

След като вече сме изпратили старата година трябва да започнем новата с позитивизъм и вяра. Едно от огромните предизвикателства пред това е притеснението за пари. Съвет от нас е никога да не позволявате тези тревоги да ви помрачат позитивната настройка за света. Има достатъчно финансови инструменти, които да ви помогнат в тежък момент. Напълно излишно е да се притеснявате за нещо, което може да бъде решено до няколко часа.