Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Бързи кредити без трудов договор

Бързи кредити без трудов договор

Ако сте предприемач, може би сте се отказали да разчитате на заем, когато са ви нужни някакви средства. Причината най-вероятно се крие зад факта, че повечето фирми, отпускащи кредити, изискват наличието на трудов договор и трябва да отговаряте на определени условия , като гаранция за дадената сума. Кредиторите са склонни да се фокусират върху неща като заплати и постоянен доход, за да се чувстват уверени, че ще можете да възвърнете кредита навреме. Вярвате или не, съществуват бързи заеми за самостоятелно наети лица без доказателство за доход. Най-често ще ги откриете под термина бързи кредити без трудов договор.

Какво представляват тези заеми?

Те са малки суми, които могат да послужат, за да направите инвестиция или да попълните разход. Когато сте самонаето лице и кандидатствате за бърз кредит online без трудов договор можете да не използвате сумата за инвестиция или разход по дейността ви, а за семейни или лични разходи.

Тоест няма задължаваща графа, за какво може или не може да използвате финансирането, макар и да не притежавате постоянен трудов договор и финансовата институция да няма толкова силни гаранции. Възможно е, ако вие сте по-рисков кредитополучател да получите заем с малко по-висока лихва. При самото кандидатстване за кредит, това ще бъде разяснено.

При получаване на документите ще бъде и отбелязано в тях. Можете да попитате и допълнително, ако специалистите не обърнат достатъчно внимание на причините за дадения размер лихва. Като цяло можете да ги попитате за всяко едно условие, защото трябва да ги разберете в детайли. Без да се налага да сте завършили икономика или финанси трябва да разбирате какво подписвате и какви са условията, с които да връщате сумата впоследствие.

Каква е лихвата при кредит без трудов договор?

При всички бързи кредити без трудов договор лихвените проценти варират в зависимост от заемодателя, така че си струва да отделите време да проучите кой ще ви предложи най-добра лихва. Тук обаче има и тънък момент, защото разходите по един кредит без трудов договор включват лихвата и таксите, а не само лихвата. Когато сравнявате условия по кредити, имайте предвид, че може лихвата да е ниска, но таксите да са високи и това да ви заблуди.

Винаги сравнявайте общите разходи по кредита. За бързи кредити с прекалено гъвкави условия имайте едно на ум и проверявайте внимателно заемодателя. Макар да е рядкост да се иска доказателство за наличие на трудов договор, все още има фирми за бързи кредити, които използват тази практика. Като цяло бърз кредит без трудов договор можете да откриете лесно.

Каква е сумата за заем без трудов договор?

Най-често кредитите за самостоятелно наети са в размер от 1000 лв. до 3000 лв. Естествено, напълно възможно е да кандидатствате за онлайн заем, който е за по-ниска сума. Кандидатстването обаче не дава сигурна гаранция, че ще я получите в този размер. Всеки кредит до заплата, бърз или потребителски, първо бива одобрен. Това важи и за всички бързи кредити без трудов договор.

Тоест кредитната институция ще ви предложи по-ниска сума от тази, за която сте кандидатствали, ако имате лоша кредитна история или някакви други затруднения. Това не е толкова лошо, защото по-ниският кредит без поръчител и без трудов договор означава и по-ниски месечни вноски. Така ще сте дори малко по-сигурни, че дори и без трудов договор пак ще може да върнете взетата сума.

Независимо от вида, кредити без трудов договор не могат да бъдат отпускани за много високи суми. Може да попаднете на оферти за кредити до 10 хил., но това е по-скоро рядкост. Най-често техният размер на главницата е около 2-3 хил. и са за срок от до 1-2 години. Кандидатстването за тях може е доста по-лесно, отколкото сте очаквали със сигурност. Фирмите дори рядко проверяват дали човекът е с добра кредитна история. Самият размер на кредита без трудов договор не оправдава времето за задълбочени проверки и освен това тези кредити се славят с улеснените си процедури не само на думи, ами и на практика.

Как да изберете най-добрия кредит за вас?

На първо място е важно да решите точно каква сума ви е необходима и да не кандидатствате за по-висока за заем без трудов договор. Помислете какви месечни вноски може да плащате и няма да ви затруднят прекалено много. Определете какви условия е необходимо да има кредита без трудов договор, който ви трябва. Дали искате да го върнете наведнъж или предпочитате да плащате месечни вноски, например. Без трудов договор бързи кредити ще откриете много, спрямо различните им условия обаче ще е необоходимо да прецените кой най-много може да ви устройва.

Добре проучете кой какви условия ви предлага на заема и не бързайте с решението. Питайте близки и приятели за препоръки, както и проследете дали фирмата за бързи кредити, която сте избрали има добро име в интернет.

Следващата стъпка е да погледнете дали отговаряте на всички условия за кредит, които заемодателят изисква. Ако отговаряте на тях и сте съгласни с таксите, лихвите и цялостното оскъпяване на кредита, чак тогава попълнете формата за кандидатстване.

Ако получите отказ , помолете ги да обяснят защо не отговаряте на посочените условия на заема без трудов договор и проверете дали не става въпрос за грешка и дали може да кандидатствате отново. Ако пък причината е друга, тогава попитайте какво можете да направите за да я отстраните. Няма ситуация без изход, така че не се отчайвайте. Бърз кредит без трудов договор е само едно от възможните решения, така че от вас се очаква да бъдете гъвкави и да не се отказвате.

Страшно ли е да теглите бързи кредити?

Безспорно има ниво на стрес, което се свързва със всяко едно финансово решение. Да кандидатстващ обаче за бързи кредити отдавна не е толкова рисков ход, колкото е бил преди години. Днес всички условия на заемите са изградени така, че да може и кредитополучателят и фирмата за бързи кредити да са защитени.

За бърз заем кандидатстват хора, които са срещнали някакви финансови трудности и никой няма изгодата, тяхната ситуация да се утежни и да не могат да върнат парите получени от изегленият бърз заем. А както сами се досещате нужда от бързи заеми, може да се появи у всеки. За никого не трябва да е срамно да има нужда от допълнително пари. Заради това не е необходимо едно получаване на кредит да бъде категоризирано като страшно или грешно. Част от тази нагласа е остаряла и не е валидна днес. Всеки кредит от кредитна институция е с определени правила, точно както и всяка сума за кредит е внимателно определена спрямо възможностите на кредитополучателя.

Как се кандидатства за бърз кредит?

Всички бързи кредити без трудов договор имат сходен процес за кандидатстване. Отначало на заема са му определени параметри и ако те ви устройват, тогава кандидатствате да получите определената сума с дадените условия на отпускане. Най-често всичко това се случва без необохдимостта от много време за проучване, защото процесът на кандидатстване за кредит не е много сложен.

Ако сте назначени на трудов договор, тогава най-вероятно ще бъдете одобрени за по-широк спектър на бързи кредити. Основната нужда тук е да погледнете добре всички условия на заема и след това да си изберете срок на договора, който ви устройва максимално. След това чакате одобрение и получавате сумата, отбелязана по договора за кредит. Винаги съществува вариант да я получите по банков път.

Условия на заема, на които да обърнете внимание

Подборът на бързи кредити не се изчерпва само с избор на лихва и срок на връщане. Трябва да прочетете внимателно договора и да питате за всеки отделен абзац, който не ви е ясен. Добрият трудов договор е написан на разбираем език и няма да имате нужда от много разяснения. Подписвайки се на договора вие се съгласявате с всички условия на заема, написани в него. Това са например, така наречения процент на разходите, плаващата лихва, застраховката, ако има такава и тн.

Бъдете сигурни, че сте прочели предварително няколко статии с често задавани въпроси и ако има нещо, което не ви е ясно по кандидатстване или по възвръщане на заема, ги задайте. Направете го това, дори и за малка сума за месечни затруднения. Размерът на сумата не трябва да бъде определящ, дали разбирате какво подписвате или не.

Заключение

Дори и да нямате трудов договор можете да кандидатствате за заем. Ако след пандемията сте си загубили работата и сте решили, че е крайно време да започнете да се занимавате с нещо ваше, но финансите не ви достигат, то най-вероятно този вид кредит е точно това, от което имате нужда. Обмислете колко точно ви трябват и кандидатствайте смело. Бързите кредити и фирмите, които предлагат кредитиране са създадени, за да можете да разчитате на тях, като партньори точно тогава, когато имате най-голяма нужда.