Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Бързи заеми без трудов договор или за самонаети лица

Бързи заеми без трудов договор или за самонаети лица

Ако сте предприемач, може би сте се отказали да разчитате на заем, когато са ви нужни някакви средства. Причината най-вероятно се крие зад факта, че повечето фирми, отпускащи кредити, изискват наличието на трудов договор, като гаранция за дадената сума. Кредиторите са склонни да се фокусират върху неща като заплати и постоянен доход, за да се чувстват уверени, че ще можете да възвърнете кредита навреме. Вярвате или не, съществуват бързи заеми за самостоятелно наети лица без доказателство за доход.

Какво представляват тези заеми?

Те са малки суми, които могат да послужат, за да направите инвестиция или да попълните разход. Когато сте самонаето лице и кандидатствате за бърз кредит online без трудов договор можете да не използвате сумата за инвестиция или разход по дейността ви, а за семейни или лични разходи. Тоест няма задължаваща графа, за какво може или не може да използвате финансирането, макар и да не притежавате постоянен трудов договор и финансовата институция да няма толкова силни гаранции. Възможно е, ако вие сте по-рисков кредитополучател да получите заем с малко по-висока лихва.

Каква е лихвата при тези кредити?

Лихвените проценти варират в зависимост от заемодателя, така че си струва да отделите време да проучите кой ще ви предложи най-добра лихва. Тук обаче има и тънък момент, защото разходите по един заем включват лихвата и таксите, а не само лихвата. Когато сравнявате условия по кредити, имайте предвид, че може лихвата да е ниска, но таксите да са високи и това да ви заблуди. Винаги сравнявайте общите разходи по кредита.

Каква е сумата на заема?

Най-често кредитите за самостоятелно наети са в размер от 1000 лв. до 3000 лв. Естествено, напълно възможно е да кандидатствате за кредит, който е и за по-ниска сума. Кандидатстването обаче не дава сигурна гаранция, че ще я получите в този размер. Всеки кредит, независимо бърз или не, първо бива одобрен. Тоест кредитната институция може да ви предложи по-ниска сума от тази, за която сте кандидатствали, ако имате лоша кредитна история или някакви други затруднения. Това не е толкова лошо, защото по-ниският кредит без поръчител и без трудов договор означава и по-ниски месечни вноски.

Как да изберете най-добрия кредит за вас?

На първо място е важно да решите точно каква сума ви е необходима и да не кандидатствате за по-висока. Помислете какви месечни вноски може да плащате и няма да ви затруднят прекалено много. Определете какви условия е необходимо да има кредита, който ви трябва. Дали искате да го върнете наведнъж или предпочитате да плащате месечни вноски.

Добре проучете кой какви условия ви предлага и не бързайте с решението. Питайте близки и приятели за препоръки, както и проследете дали фирмата за бързи кредити, която сте избрали има добро име в интернет.

Следващата стъпка е да погледнете дали отговаряте на всички условия, които заемодателят изисква. Ако отговаряте на тях и сте съгласни с таксите, лихвите и цялостното оскъпяване на кредита, чак тогава попълнете формата за кандидатстване.

Ако получите отказ, помолете ги да ви обяснят защо и проверете дали не става въпрос за грешка. Ако пък причината е друга, тогава попитайте какво можете да направите за да я отстраните. Няма ситуация, която да е без изход, така че не се отчайвайте.

Заключение

Дори и да нямате трудов договор можете да кандидатствате за заем. Ако след пандемията сте си загубили работата и сте решили, че е крайно време да започнете да се занимавате с нещо ваше, но финансите не ви достигат, то най-вероятно този вид кредит е точно това, от което имате нужда. Обмислете колко точно ви трябват и кандидатствайте смело. Бързите кредити и фирмите, които предлагат кредитиране са създадени, за да можете да разчитате на тях, като партньори точно тогава, когато имате най-голяма нужда.