Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Кредити без поръчител и без превод на работна заплата

Кредити без поръчител и без превод на работна заплата

Бързите кредити са вид необезпечени кредити. Това означава, че при тегленето им, кредитната институция не е обезпечена с никакъв залог или гарант. Лихвените проценти, начислени за тези видове кредити, често са по-високи от средните. Само най-добрите фирми за кредити предлагат кредити без поръчител и без превод на работна заплата. Защо се получава така и какви са рисковете ще разгледаме по-долу.

Всяко кандидатстване започва с проверка

Всеки човек получава някакви доходи, с които трябва да живее, да плаща сметки, да се изхранва и да си покрива разходите. Спрямо големината на доходите, се определя кредитоспособността на лицето, тоест колко голяма сума би могло да връща всеки месец, ако тегли кредит. Фирмите, които отпускат необезпечени кредити без трудов договор не искат да дърпат директно част от работната Ви заплата, когато я получите, защото Ви имат доверие. Това означава, че те ще Ви попитат за доходите Ви и за техния размер, но няма да изискат нищо допълнително, като документация или да предприемат някакво допълнително действие, касаещо Вашите финанси. На база на информацията, която Вие сте им дали, те ще определят, колко може да е вноската, която ще плащате.

Много фирми предоставят на клиентите си и кредитни калкулатори онлайн, които смятат автоматично, колко е приемливата вноска за определен размер бърз кредит. Тези калкулатори обикновено не смятат доходите на клиентите, а само сумата на кредита, разделена на периода за връщане, посочен от клиента. Тоест, ако клиентът разполага с по-големи възможности, може да върне кредита по-бързо. Ако пък ситуацията е обратната, тогава може периодът му да е по-дълъг, а вноските по-ниски - тогава и лихвата ще е малко по-висока.

От кредитната институция все пак обаче, ще проверят Вашите данни в Централния Кредитен Регистър, където се пазят данни за Вашите предишни и настоящи кредити. Така, фирмата ще прецени, дали може да Ви има доверие, дали ще си изплащате редовно вноските. Ако фирмата кредитор заподозре, че не сте били откровени в заявяването на данните, прикрили сте, че имате кредит или открие, че имате лошо ЦКР, то тогава няма да Ви бъде отпуснат кредит. Точно защото необезпечените кредити колкото се отпускат на база на кредитни отношения, толкова и на база на доверие и честност, а те ще са нарушени, ако сте дали неверни данни.

За какво служат поръчителите

По принцип, поръчител се нарича човек, който поема отговорност пред кредитната институция, че Вие ще си покривате заема. Ако обаче нещо се случи и Вие не можете, той е задължен да покрие вноската. Някои фирми изискват поръчители, които имат доходи над определено ниво, за да може да си гарантират на 100% възвръщаемостта на парите. За съжаление, не малко са и кредитните фирми, които злоупотребяват с тази практика и изискват от техните клиенти, да осигурят няколко поръчители и всички трябва да са с доходи над някакъв размер. Това е лоша практика, защото най-често хората не успяват да се справят с това изискване на време и дължат наказателна такса. Това е една от онези неправомерни практики, които съвестните фирми не използват. Заради това и нашите кредити са без изискване за поръчител. За нашите кредитни продукти, няма да Ви трябва допълнителен гарант.

Нужно е да споменем, че поръчителите носят същата наказателна отговорност, като длъжниците. Отговарят с имуществото си и доходите си. Освен това, дали сте поръчител на някого, е отбелязано и в ЦКР справката, тоест това не е нещо, което можете да скриете, когато се изисква такава информация. Ако истинският длъжник спре да изплаща това, което е взел, като заем, тогава поръчителят трябва да го изплати. Когато това се случи, поръчителят може да започне да си търси парите от длъжника. Може да предяви претенции и към половинката на длъжника, ако успее да докаже, че заемът е отишъл за семейни разходи. Така съпругът/съпругата на задлъжнялото лице ще бъде отговорен да изплати сумата.

Много рядко, поръчител може да избяга от плащането на кредит, когато длъжникът е спрял да плаща. Възможно е все пак това да се случи, ако срокът за търсене на парите от поръчителя е изминал и фирмата кредитор не са направили нищо. Ако кредитът е прехвърлен към колекторска фирма, това в най-честият случай означава, че времето е изтекло. Сами забелязвате, че поръчителството не е нещо приятно.

Кредит без превод на работна заплата

Заемите са парично задължение, което носи определено психологическо натоварване наред с финансовите негативи. Фирмите за бързи кредити се стараят да осигурят приятна обстановка за кандидатстване, където клиентите се чувстват добре и не се усещат притиснати допълнително. По презумпция, търсейки кредит, те вече са попаднали в неприятна ситуация и едва ли им е много комфортно допълнително някой да ги притиска. Какво общо има това с превода на работната заплата? Някои кредитни институции държат заемите към тях да се изплащат директно на датата, на която лицето получава заплата и това да се случва автоматично. Сами се досещате, че това не е едно от най-приятните неща, точно защото носи огромно ниво на стрес. Идеята, че ще получиш заплата, но част от нея ще бъде изтеглена, още преди да си си видял парите по сметката, може да причини значителен психологически дискомфорт. Заради това, има фирми, които не искат да карат клиентите си, да се чувстват притиснати до стената и не използват тази практика. Отпускат кредити без превод на работна заплата.

От друга страна не изисквайки такъв превод, фирмата кредитор не може да си гарантира, че клиентът ще е достатъчно съвестен, за да си плаща вноската. Той самостоятелно на датата на падежа трябва да внесе вноската по кредита. Пак стигнахме до момента, в който фирмите, които искат да улеснят клиентите си трябва да разчитат на тяхната акуратност и отговорност. От гледна точка на добрите кредити, един кредитополучател гласува доверие на фирмата кредитор, че тя няма да упражнява върху него ненужен натиск. Когато и двете страни са доволни от изпълнението на другата страна, тогава се създават лоялни отношения. А точно това е и целта на фирмите кредитори - да бъдат опора във време, когато финансите на хората не достигат. Защото на всеки може да му се наложи да потърси спешен заем и трябва да има надеждна фирма, която да му предложи заем, без да се притеснява от измами и неправомерни практики.