Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Какъв е ефектът от бързите заеми върху малкия бизнес?

Какъв е ефектът от бързите заеми върху малкия бизнес?

Малкият бизнес в страната често се нуждае от финансови стимули, с които да оцелее. Особено в духа на последните събития, много фирми, които имаха нисък оборот и малък брой персонал изпитаха затруднения. Макар бързите кредити обикновено да ги свързваме с лични кредити, не са малко и фирмите, които теглят такива, за да си осигурят оборотни, ликвидни средства. Бързите кредити имат подходящи условия, особено тези, които са типа кредити до заплата. Много често, точно те са с ниска лихва или изобщо нямат такава и собственикът на малкия бизнес успява да ги възстанови още след няколко дни. Нека да видим какъв е ефектът от този финансов инструмент.

Бързите кредити осигуряват стабилност

Колкото и странно да звучи, понякога кредитите осигуряват стабилност. Нищо че са пари назаем, все пак са средства, с които длъжникът може да покрие спешни разходи, да се разплати с когото трябва, да ремонтира или да купи нещо. Допълнителните бързи пари осигуряват възможност за разширение и допълнително обучение. Осигуряват стабилност, която трудно би мога да се постигне по друг начин.

Дългосрочен успех

Макар тези заеми да са краткосрочни, не рядко те служат за постигане на дългосрочни цели. Ако по време на някаква криза, даден малък бизнес остане без необходимите средства да функционира, осигуряването на бърз кредит, който да му помогне да се справи с временната ситуация е на практика причината този бизнес да оцелее. Нещо повече, ако този кредит е добре оползотворен, той дори може да послужи за откриването на ново работно място или за закупуването на нов инвентар.

Осигуряване на работна ръка

Понякога първо се създава идеята за нов продукт или услуга, а след това се наема персонал, който да я осигури. Понякога първо се наема персонал, благодарение на който се създава нов продукт или услуга. Със сигурност обаче иновациите и инвестиционните решения се нуждаят от финансова подкрепа и то обикновено бърза.

Бързите кредити онлайн не изискват дълго време за одобрение нито пък тонове с документация, което улеснява процеса и прави търсенето им добро решение. Ако обаче се върнем на работната ръка, никак не е рядкост, собствениците на малък бизнес да потърсят бърз кредит, с който да платят заплатите на служителите си, докато фирмата им получи някакво очаквано плащане. Тоест, ако ги нямаше кредитите, заплатите можеше да се забавят, а от там и хората нямаше да могат да покриват навреме разходите си.

Сигурно ви прави впечатление, как всичко е навързано и един паричен поток, може да бъде от огромна полза за много хора. Това е и основния принос на бързите кредити. Те помагат в ситуации, в които банките не биха успели в толкова кратък срок.

Според проучване, 46% от бързите фирмени кредити се вземат за разширение или за закупуване на някаква техника, 41% за допълнителни средства за оперативната дейност и 12% за стартиране или отваряне на бизнес.

В заключение можем съвсем спокойно да твърдим, че бързите кредити са една желана финансова инжекция, която няма друг заместител. Има много предприемачи и собственици на малък бизнес, които не получават редовно приходи. Тоест, първата седмица от даден месец получават приходи от няколко поръчки, а след това няколко седмици не получават нищо. И после отново същото. В подобна ситуация, ако изскочи непредвиден разход през втората и третата седмица, те няма откъде да го покрият. Тук се откроява и ползата от бързите кредити, ако те не съществуваха, тези малки фирми трябваше да спират дейност. Благодарение обаче на бързите кредити и техните добри условия, това не е факт. Нещо повече, понякога за лоялни клиенти, условията са по-добри дори и от тези, които те биха получили от някоя от банките, опериращи в България. Изобщо, кредитирането от фирми за бързи кредити има огромни преимущества, които не могат да бъдат пропуснати.