Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Заем за лятна ваканция

Заем за лятна ваканция

Нарастващата тенденция за вземане на кредит за почивка

Колкото и да имаме сериозно отношение към случващото се с пандемията и коронавируса, със затоплянето на времето, на повечето от нас вече им се ходи на почивка. Съвсем безобидно съзнанието ни вади на повърхността спомени за плаж или разходки в планината. Предвид усложнената обстановка обаче, много хора имат недостиг на стабилни доходи и се опитват да не се поддават на мисли за почивка, докато не придобият някаква финансова стабилност. От тази ситуация има изход и той е възможността да се изтегли кредит за лятна почивка. Данните показват, че все повече хора се престрашават да кандидатстват за сума, която да им послужи за почивка.

Естествено, най-добрият случай е почивките да могат да се изплащат от спестявания, но много хора изобщо нямат такива, с които да финансират пътуването си.

Колко големи са заемите за ваканция?

Макар да има вариации, в най-общия случай, теглената сума не надхвърля 2500 лв. Повечето хора ги използват, не за да резервират нощувки, а за да си покрият разходите по транспорта и да имат налични средства за харчене, когато са на почивката.

Всички обичамe почивките и ваканциите

Презареждането на батериите с редовни почивки е от решаващо значение за психическото ни благополучие и това не е никаква тайна. Ако само работим и не си даваме необходимата почивка, качеството на извършваната от нас работа, каквато и да е тя и колкото и да сме способни да я вършим, намалява драстично. Според статистиката най-много пътуват хората на възраст между 25 и 40 години, като те правят средно по 2 почивки всяко лято. В най-честият случай, едната от тези две ваканции е по-дълга, а другата само няколко дни.

Интересното е, че проучване показа, че поне 48% от хората са готови да вземат пари назаем, за да отидат на почивка, независимо дали това е от банка, приятели или семейство - което предполага, че начините за финансиране на една почивка могат да бъдат най-разнообразни.

Разумно теглене на кредит и ефективно бюджетиране

Заемът за ваканция мoже да ни послужи за блестящата цел да си вземем почивка, която иначе не бихме могли да си позволим. Но както при всеки вид заем, така и при този е жизненоважно да разберете ангажимента, свързан с изпълнението на изплащането на вноските и никога да не теглите сума по-голяма, отколкото можете да си позволите да върнете.

Ако теглите кредит на вноски, ще имате разграфен план за връщане на вноските по месеци и ще знаете кога колко дължите на фирмата кредитор. Бързите кредити са високо ликвидни средства и могат да Ви послужат много добре, ако Ви трябват пари за лятната почивка и нямате време да се занимавате с попълване на десетки документи за заем от банка.

Какво всъщност е заем за почивка?

Няма разлика между този вид бърз кредит и всички останали видове. Обикновено, когато попълвате документа за кандидатстване има графа, която Ви пита за какво ще използвате парите. Тук е необходимо да сте честни и да напишете истинската причина, заради която Ви е необходим кредита.

Заемите за ваканция обикновено са необезпечени, тоест няма да се изисква да доказвате, че имате доход, да предоставяте някакъв вид гаранция или пък да трябва да молите някои близък човек да Ви стане гарант за кредити без поръчител и без превод на работна заплата.

Можете ли да вземете заем, за да пътувате?

Повечето хора, които пътуват за продължителен период, имат малко или никакви доходи през това време. Това може да затрудни изпълнението на месечните плащания за сметки или пък покриването на друг заем.

Кредиторите могат да се съгласят да Ви предложат заем въз основа на текущите Ви обстоятелства, но ако започнете да липсват плащания, вашият кредитен отчет ще бъде повлиян и ще има допълнителни лихви и такси за плащане.

Как да кандидатствате за заем за почивка?

За да се класирате за личен заем, трябва да убедите кредитора, че можете да го върнете. Това се отнася за всеки един вид кредит, който теглите, независимо дали е бърз кредит, стоков или потребителски. Няма значение и дали кандадтствате в офис за кредит до заплата или онлайн.

Повечето кредитори приемат кандидатури само на тези хора, които имат добра кредитна история. Фирмите за бързи кредити обаче отпускат заеми и на хора, с не чак толкова добра кредитна история. Където е възможно, винаги е най-добре да използвате спестяванията за плащане на почивки. Но ако нямате тази опция, един бърз кредит ще Ви позволи да покриете разходите си.

Плюсове на заемите за ваканции

Фиксирани плащания - отпускането на заем за ваканция, който има фиксирана лихва означава, че знаете кога и колко трябва да платите. Това може да Ви помогне да си направите съответния бюджет за следващите месеци. Ако изберете заем с променлива лихва, тогава изготвянето на точен бюджет е по-малко вероятно.

Фиксирани условия - при бързите кредити онлайн можете да изберете колко време да ги изплащате. По-дълъг срок означава по-ниски месечни плащания, а по-кратък срок означава, че плащате по-малко лихва.

Минуси при заемите за почивка

Определено, когато използвате кредит вместо спестявания, ще оскъпите разходите си. Ако обаче това Ви е единственият изход от ситуацията, тогава оскъпяването не е чак такъв проблем. Друг минус е рискът от невъзможността да покриете кредита следващите месеци, заради някакви непредвидени обстоятелства. Заради това е важно да изберете фирма кредитор, на която да имате доверие, че ще можете да изработите някакви по-гъвкави условия, ако се наложи. Изобщо изборът на добра фирма за бързи кредити може да определи дали ще е добър кредитът Ви или няма.

Как да кандидатствате за кредит за почивка?

За кредит за почивка се кандидатства по същия начин, както за всички останали кредити. Трябва да попълните формуляр и да имате валидна българска лична карта. Както и да сте навършили пълнолетие. След това подавате заявлението и чакате одобрение или отказ. Спрямо фирмата за кредити може да има някакви допълнителни изисквания, но основните неща са само гореизброените.