Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Бърз заем за почивка – да се възползваме ли?

Бърз заем за почивка – да се възползваме ли?

Причините, поради които теглим бързи кредити, са най-разнообразни. Разбира се, на първо място са кредитите за ремонт на имот или кредит за автомобил. Веднага след тях се нареждат заемите от бързи онлайн кредити, които харчим за да покрием неотложен разход или да си резервираме някое пътуване или почивка. Голяма част от хората не одобряват почивките, които са платени с пари на кредит. Истината е, че в момента частта от населението, която пътува най-много са милениалите (поколението Y - от 1980 г. до 2000 г.), а за тях, няма по-голяма награда от пътуване до далечно, непознато място или една седмица почивка далеч от работната среда. Всичко това се вижда по данните на туристическите агенции, както и във формулярите, които се попълват при вземане на кредит. Винаги има една графа, в която се отбелязва основната причина за тегленето на заем и колкото и да са изненадани всички от поколението Х (от 1960 г. до 1980 г.), милениалите наистина нямат нищо против някой друг да плати за пътуването им, а те да върнат парите на малки вноски след това.

За какъв тип почивка обаче се взема най-често заем?

Екскурзия до далечна страна

Отворените граници, лесното пътуване, както и факта, че почти навсякъде може да се оправим с няколко думи на английски език - това са нещата, които карат голяма част от хората да си мечтаят за екскурзии в далечни страни. Тук фокусът пада върху онзи тип хора, които са вечно любопитни и търсещи да научат нещо ново, да посетят ново място и да хапнат непознати гозби. Този тип хора, обикновено теглят бърз кредит, за да могат да си позволят екскурзия до Китай, Япония, Африка или Австралия. Колкото е по-далечно мястото, толкова по-скъпа е екскурзията. Ако обаче се комбинират няколко страни заедно, тогава с един самолетен билет се обикалят повече места. Този тип хора, често започват да планират екскурзия за едно място и приключват с двуседмичен план за обиколка на половин континент. Сами се досещате, че дори и голяма част от цената на подобна екскурзия да е осигурена, винаги съвсем малко недостига. Това е и причината за вземането на заем за подобна екскурзия.

Екскурзия с половинката

Много често искаме да зарадваме близките си хора с някое приятно преживяване, обаче средствата не ни достигат. Винаги, когато наближи някой празник, искаме най-близките ни да са щастливи и да им подарим нещо, което наистина ще запомнят. Когато обаче видим, че заплатата е далеко, а празникът наближава, тогава единствения изход е да намерим кредит до заплата. Типът екскурзия, която клиентите предпочитат в този случай, е предимно някой ски или спа уикенд на територията на България. Примамливите оферти на курортите също влияят на потребителските предпочитания, и много често се планира бягство от града, просто защото в любимия ни курорт има много добра оферта.

Лятната почивка

 

Летните почивки са нещо почти задължително за голяма част от населението. Според проучване на Gallup International в България близо 60% от населението заявяват, че планират или вече са планирали почивка за лятото. Мнозинството от тези хора са на възраст от 23 до 48 години. Лятната почивка се разделя на два вида, като всеки вид привлича различна група от активно почиващото население.

• Първият вид лятна почивка е предназначена за млади хора без деца и с афинитет към плажните партита, баровете и дискотеките. Този тип почиващи предимно планират 4 - 5 дни в оживени курорти. Те са и хората, които почти винаги имат отделени пари за тази почивка, но се подсигуряват допълнително с заем от бърз кредит или кредитна карта;

• Вторият вид лятна почивка е семейната. Независимо дали почиващите са предпочели българските курорти или чуждите, това са групата, която е най-подготвена за разходите по време на почивката. Те започват да отделят малки суми още от януари, защото са сигурни в доходите си, къде точно ще ходят и колко човека ще са. Много често виждаме туристическите агенции да обявяват ранни записвания, те са предназначени точно за тази група от потребители. Те се възползват от бърз кредит, само ако са избрали лятна почивка с ранно записване, която трябва да бъде платена цялата или по-голямата част и не са готови още първия месец в годината да посрещнат такъв голям разход.

Интересен факт е че, точно бързите кредити, които се вземат за летните почивки се връщат най-бързо. Напълно възможно е, хората да са по-мотивирани да изчистят задължението си, когато в съзнанието им стои идеята за приятна емоция, каквато е всяка една почивка и екскурзия.