Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Сметки за ток, газ и отопление на кредит

Сметки за ток, газ и отопление на кредит

Ако трябва да се притесняваме за някой повишаващ се разход през зимните месеци, то това със сигурност е разходът за електричеството. Независимо че цените за битови клиенти нямат такова голямо увеличение, колкото цените на промишления ток, сметките за тока през студената част от годината са огромен процент от разходите на всяко домакинство. За съжаление, понякога хората не са готови за толкова висока сметка, а периодът за плащане обикновено е две седмици. Какво да направим, ако не ни достигат парите, за да си платим сметката за електричеството и добра идея ли е да потърсим бърз кредит, ще разгледаме по-долу.

Какви са причините за по-високите цени на тока?

От бизнес гледна точка, причините за увеличението на промишления ток се крие в по-високите цени за износ, определени от ЕС и новите спогодби между държавите членки. Освен това в България имаме неуточнения с ТЕЦ-овете, което влияе на цените. Търговците на ток не успяват да се разберат добре по между си и няма как това да не доведе до оскъпяване на услугата. Естествено, промишлеността и малкият бизнес са тези, които най-много страдат от това и изпитват реална нужда от допълнителни финансови средства, с които да покрият разликата между очакваната и реалната сметка.

При домакинствата сметката за тока е по-висока, заради чисто битови причини. Последният месец е наситен с празници, пътувания, много готвене и много почивни дни. Всичко това води до увеличено потребление за ток. Ако прецените средното време, в което сте приготвяли храна, ще откриете, че когато сте си вкъщи, то нараства значително. Ако пък посрещате гости, то тогава то се увеличава още повече. Когато си почиваме вкъщи, усилваме отоплението и използваме повече неща, които се захранват с електричество. Няма как това да не се отрази на сметката ни за ток.

Добра идея ли е да се кандидатства за кредит?

Всеки един кредит реално представлява пари назаем. Винаги, когато кандидатствате за финансиране, първият въпрос, на който трябва да си отговорите е дали ще можете след това да го платите. Ако отговорът е положителен, тогава най-логичното действие е да кандидатствате за кредити без поръчител и без превод на работна заплата . Ако обаче не знаете или не сте сигурни, то тогава може би трябва да потърсите различен вариант на финансиране.

Кой вид кредит е най-добрата опция?

Добрата новина е, че винаги ще откриете подходящ вид кредит, с който да платите по-високата сметка за тока. Определено кредитите до заплата са най-изгодния вариант, но дори и нещо по този тип кредити да не ви устройва или пък да искате допълнително пари за странични разходи, пак е възможно да откриете подходящ.

Всеки един кредит и пари до заплата се отпускат за период от месец. След изтичането на този период, сумата трябва да се изплати обратно. Понякога тези бързи кредити се предлагат с минимална лихва и без високи такси и това ги прави примамлива опция за всеки, който е изпаднал в трудна финансово ситуация. Бързите кредити до заплата са изцяло нов начин за кредитиране и са изключително гъвкави като условия.

Ако обаче искате да теглите малко по-висока сума, която да изплащате по-дълго, то може би тогава кредит на вноски ще е по-добрата опция. Важно е само и единствено да знаете как да изплатите вноските навреме без да закъснявате. В противен случай, има риск да влезете в дългова спирала.

Много вероятно е потреблението ви да е увеличено само този месец без реално следващите месеци да имате толкова висок разход. Това значи, че ще ви останат малко повече пари, с които да посрещнете вноската по кредита. Освен това, голяма част от кредита, който сте изтеглили, може да бъде покрит и със следващата ви заплата. Така ще разпределите разходите си по начин, който да не утежнява излишно семейния ви бюджет.