Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Бързи кредити - как да оцелеем след празниците

Бързи кредити - как да оцелеем след празниците

Декември е един от най-веселите месеци през годината - купуваме и получаваме подаръци, ходим на партита, пътуваме и пазаруваме много. Празници са все пак! Но колкото и забавен и любим да ни е този месец, няма как да не признаем, че сериозно влияе на финансовото ни състояние. Празничен тоалет, вечери, подаръци – всичко това може драстично да изпразни джоба ни, което от своя страна ни поставя в едно доста трудно финансово положение. На никой не би му било приятно да започне новата година без пари, нали? Най-доброто решение е да потърсите финанси възможно най-скоро. И в тези тежки времена, след Коледната еуфория, на помощ идват бързите кредити. Те са лесен и удобен начин, особено подходящ, ако се нуждаете от кредит до зплата.

Предимства при вземането на бърз кредит

• Бързина. Както вече споменахме, при този вид заем , получавате парите още в същия ден. Обикновено, по време на празниците харчим парите си неусетно - купуваме подаръци в последния момент, разпускаме често с приятели и т.н. В един момент осъзнаваме, че имаме нужда от кредит на момента. Експресното получаване на заявената сума е голямо предимство за потребителя и прави бързите заеми един от най-добрите варианти за получаване на кредит без поръчител.

• Лесно се получават. Нужна ви е само лична карта. Може да вземете парите в брой или да ви бъдат изпратени по банкова сметка. Повечето институции предлагат онлайн кредити по всяко време на денонощието, така че, даже няма нужда да ходите до офис на кредитора. Онлайн кандидатстването става до няколко минути, след като предварително се попълни изпратеният формуляр.

• Всеки може да кандидатства. Няма нужда да се занимавате с допълнителна документация, както при получаването на кредит от банка. Изискват се само навършени 18г. и добра кредитна история. Не се изискват гаранти или поръчители.

• Може да получите промоционална оферта. Повечето небанкови институции предлагат преференциални условия при теглене на кредит.

• Гъвкавост. Сами определяте сумата, от която се нуждаете, срокът на плащане и размерът на вноските. Всеки бърз онлайн кредит или кредит в офис има възможност за връщане в срок от 1 месец.

Как да се възползваме от бързите заеми след празниците?

Някои хора може да изпитват финансови затруднения дълго, след като празничните декорации са прибрани обратно в таванското помещение. Бързите кредити са отлична възможност да върнете контрола върху парите си. Седмиците, непосредствено след Коледа, могат да бъдат наистина тежки, още повече, ако до следващата ви заплата остава доста време. Парите до заплата могат да послужат като краткосрочен аванс. Те са чудесна възможност за оцеляване след празниците. Ако пък вече имате един заем, може да обмислите вариант за рефинансиране с теглене на по-висока сума или обединяване на кредити, ако дълговете ви са повече от един. Ако заявите по-висок заем, бихте могли да покриете старото задължение и с остатъка от парите да разполагате по удобен за вас начин. За по голямо удобство, може да се възползвате от бързи пари. По този начин, даже не се налага да излизате от вкъщи. Изтеглената сума ще покрие разходите ви през следващия месец и ще ви помогне да си „стъпите на крака“ до получаване на работната ви заплата. За да се възползвате максимално от тази възможност е добре предварително да обмислите стойността на заема и времето, за което ще можете да го изплатите.

Как да контролираме разходите си през януари?

Бързите кредити са доста добра алтернатива, за да поемете контрол върху парите си през новата година. Все пак, хубаво е да не достигате до спешни ситуации и да си докарвате следпразничен стрес. Ето и няколко съвета, как да поемете контрол върху разходите си в началото на започващата година:

• Продайте или върнете подаръците, които не харесвате и не са ви нужни. Защо не? Няма нищо лошо в това. Ако получената вещ не ви е нужна и няма да я използвате, може просто да я продадете. • Направете си списък за пазаруване. По този начин ще купите само това, което ви трябва, без излишни и импулсивни покупки.

• Приготвяйте си храна вкъщи. Домашно сготвената храна може да намали разходите ви, а и е по-полезна.

• Следете промоционалните оферти в магазините. Ако имате нужда от конкретен продукт, може да го потърсите на по-ниска цена.

• Рефинансирайте кредита си. Ако сте подписали договора си за заем преди дълго време, има вероятност, да можете да го рефинансирате при по-изгодни условия.

• Планирайте и следете разходите си. Опитайте предварително да обмислите покупките си за месеца. Дали конкретната вещ ви е наистина необходима или е просто поредната глезотия.