Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

За какво си струва да изтеглим кредит?

За какво си струва да изтеглим кредит?

Напоследък все по-често срещана е тенденцията, не да купуваме вещи, които да ни служат на нас, а ние на тях. Не са малко и джаджите, които би трябвало да ни направят животът по-лесен, но реално го правят по-труден и ни отнемат време. Когато сме планирали да си купим нещо ново и обмисляме да кандидатстваме за заем, за да може да си го позволим е добре да обмислим, дали покупката е резонна. Нека да разгледаме тази тема в дълбочина, за да се предпазим от грешки.

За нова покупка

Купуването на нещо ново е една от най-популярните причини за кандидатстването за кредит. Понякога нетърпението да придобием нещо ни принуждава трескаво да търсим варианти да получим парична сума, която да ни помогне. Ако покупката е за сравнително ниска стойност, но въпреки това не сме си отделили от бюджета за нея, то остава варианта за заем. Истината е, че бързи кредити до заплата са прекрасен финансов инструмент точно за такива ситуации.

Можете да си купите нещо за дома

Колкото и забързано да живеем, винаги накрая се прибираме вкъщи и искаме да ни е удобно и комфортно. Много от уредите, които използваме, ни помагат да постигнем този комфорт. Възможно е нещо да ви се е развалило, но е възможно и просто да сте решили, че ви е време за нова прахосмукачка, блендер, искате да допълните обзавеждането си с нещо или пък са ви необходими градински инструменти, за да започнете пролетно почистване на градината. Във всички тези случай, инвестицията не е голяма и ако разполагат с пари от кредит, можете да я направите на секундата.

Най-големият позитив на бързите кредити до заплата е фактът, че няма да се налага, да ги прибавяте към месечните ви разходи за няколко месеца напред. Те ще бъдат разход само до следващата ви заплата. Тоест не оставате с месечна задлъжнялост, която да ви нарушава семейния бюджет следващите няколко месеца. Тези кредити са за малки суми, с които спокойно можете да си поръчате домашен уред.

За какво да внимавате

Уловките при пазаруване винаги са много на брой, но най-често срещаните са плащането на недостатъчно изгодна цена, както и ясна оценка, дали ще ви е полезен този уред. Има много нови технологии, които все още не са достатъчно подобрени, за да може да се използват без проблеми. Например, много модели роботи прахосмукачки, са рекламирани като уреди спестяващи времето, но реално след тях отново трябва да се чисти. Това на практика означава, че човекът започва да служи на уреда, а не обратното.

За покупка на домашен любимец

Покупката на домашен любимец може да бъде доста голяма инвестиция и да не успеете да овладеете импулса да я направите, колкото се може по-бързо. Понякога децата в семейството са се старали да получат обещание за домашен любимец и вие най-накрая сте склонили, но не сте го предвидили в месечния ви бюджет.

За какво да внимавате

Разходите за един домашен любимец може да се превърнат в голямо перо от месечния ви бюджет, така че не се увличайте по идеята, че само с купуването му и повече няма да харчите пари за него. Истината е, че без значение, дали е коте, куче, мишка или рибки, всички те се нуждаят от продукти, за които тепърва ще трябва да отделяте пари.

За спешен ремонт

Понякога колкото и да ни се иска да си купим нещо ново, се налага да отделим пари, за да поправим нещо, което се е развалило. Заемите за ремонт винаги са спешни. На бързите кредити добрата им страна е тази, че можете да ги получите за няколко часа, още в същия работен ден. Така няма да се притеснявате, че дълго време ще трябва да живеете без счупения уред или пък автомобил.