Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Митове за бързите заеми

Митове за бързите заеми

Някои митове заживяват свой собствен живот. Ще ви разкажем за четири мита за бързите заеми, които просто не са верни, макар да са едни от най-популярните.

Бързите заеми винаги са скъпи

Един от най-разпространените митове е, че спешните кредити винаги са скъп начин за заемане на пари. Тъй като можете да кандидатствате за този вид кредити бързо и лесно и дори онлайн, конкуренцията е много висока. Това означава, че повечето заемодатели искат да бъдат тези, които да ви изкушат да вземете заем с техния лихвен процент и условия.

Най-добър лихвен процент обаче няма, защото нещата са изключително променливи и лихвата варира всеки месец. Ако имате добра кредитна история и достатъчно доходи, за да покриете месечната си вноска, тогава можете да вземете бърз заем за много ниска лихва, отколкото ако кредитната ви история е лоша.

Сложно е да получите бърз кредит

Процесът при кандидатстване за спешен заем е изненадващо лесен. Ето какви са стъпките:

Кандидатствате при кредитор. Трябва да се уверите, че първата кредитна проверка, която те извършват, е "мека" (повечето са такива). Меката кредитна проверка означава, че няма отражение върху кредитната ви история. Ако кредитната проверка е удовлетворителна, заемодателят ще ви съобщи какъв е лихвеният ви процент и какъв е срокът.

След като сравните лихвените проценти от няколко оферти, разходите за закриване на кредита и всички други такси, след моментът, в който трябва да решите дали искате да продължите с една от фирмите за бързи кредити . На този етап заемодателят може да извърши още една кредитна проверка по-обширна, за да провери дали информацията ви е все още точна. Тази проверка ще понижи леко кредитния ви рейтинг, но той вероятно ще се възстанови, след като направите няколко навременни плащания.

Предоставете допълнителната информация, поискана от заемодателя. Тя може да включва всичко - например информация за други частни заеми, доказателство за доход и номер на сметката, по която искате да бъдат преведени средствата по заема.

Седнете удобно и изчакайте. Дайте време на заемодателя да обработи заема ви и да преведе средствата по банковата ви сметка. Обикновено този срок варира от няколко часа до един работен ден. Ако се нуждаете от пари бързо, не забравяйте да попитате за сроковете, преди да решите кой заемодател е най-подходящ за вас.

Трябва да кандидатстват само хора с високи доходи

Един от митове за бързите заеми е че трябва да кандидатстват само тези с високи доходи . Суровата истина е че всеки човек, който има повече доходи ще получи по-висока сума кредит, заради сигурността, която носи заплатата му. Въпреки това обаче никоя фирма за бързи кредити няма да ви откаже заем, ако имате доходи па макар и ниски. Единственото нещо, което ще съобразят е дали доходите ви са достатъчни, за да можете да покривате вноските по кредита си спокойно и да ви остават пари за живеене след това.

Дори да получите отказ за отпускане на заем, това не е краят на пътя. Ако молбата ви е била за необезпечен заем , помислете дали да не кандидатствате за обезпечен заем. Обезпеченият заем включва предоставянето на нещо ценно (например имот) като обезпечение. Стига кредиторът да е сигурен в способността ви да изплащате, той вероятно ще преразгледа молбата ви за заем.

Имайте предвид, че кредиторът може да влезе във владение на обезпечението, да го продаде и да възстанови загубите си, ако спрете да покривате заема си. Не сключвайте договор за обезпечен заем, освен ако не сте сигурни, че можете да извършвате всяко плащане, както е договорено.

Можете да имате само един бърз кредит в даден момент

Ако имате доходи, с които да погасявате повече от един заем, няма причина да не можете да вземете още един. Да речем, че преди няколко месеца сте решили да преустроите кухнята си, сега нищо не ви пречи да кандидатствате наново за нов заем, за да поправите колата например.

Докато способността ви за покриване на заеми е висока, нищо не ви пречи да имате повече от един необезпечен личен заем.