Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Съвети как да се справяте по време на намаления

Съвети как да се справяте по време на намаления

Намаления на дрехи има всеки сезон, но най-силно се открояват моментите преди Коледа и първите месеци след новогодишните празници. Началото на годината често е съпроводено с ограничения в бюджета заради опустошителния месец декември. Въпреки това всички сме хора и искаме да се възползваме от добрите оферти в магазините. Как може да стане това? Тук ще ви предложим няколко ценни съвета как да оцелеете по време на намаленията.

Определете колко пари ще похарчите

Това сигурно е най-досадната част от пазаруването, но за сметка на това е изключително важна. Не отивайте в мола, без преди това да сте си направили сметката колко пари можете да отделите за това начинание. Ако не сте подготвени финансово за намаленията, един бърз кредит ще помогне да се сдобиете с необходимата сума.

За тази цел обаче трябва да знаете колко точно пари ви трябват. Ако не определите таван на харчовете, има вероятност да прахосате средствата си и да поставите семейния бюджет на истинско изпитание.

Следете и сравнявайте цените онлайн

Известно е, че едни и същи марки се предлагат от различни търговци онлайн, а цените може да варират между отделните доставчици. Някои сайтове имат допълнителни оферти за нови клиенти, като по този начин не само доставката излиза безплатна, но също може да спестите значителна сума пари от покупката си.

Не отхвърляйте идеята за дрехи втора употреба. Ако не сте от хората, които си се представят с вече носени дрехи, не се притеснявайте. Много от тези сайтове имат секция с чисто ново облекло с етикет на поносими цени. Ако търсите внимателно и проверявате артикулите редовно, може да попаднете на страхотни находки. Важно е постоянството.

Разгледайте гардероба си

Няма смисъл да купувате вещи, които вече имате. Разгледайте добре моделите, кройките и цветовете на дрехите в гардероба ви, за да не направите грешката да дублирате някой артикул. Имаме склонност да харесваме неща, които много наподобяват онези, които вече притежаваме. Безсмислено е да давате пари за повтарящ се дизайн.

Ако разполагате с много дрехи, най-вероятно сте забравили как точно изглеждат всички. Извадете ги, облечете ги, вижте как ви стоят и дали са удобни. Така може да се окаже, че всъщност имате достатъчно дрехи за сезона и не е нужно да обновявате гардероба си на този етап. Това ще ви спести немалко пари.

Намерете талони за намаление

Някои физически и онлайн магазини приемат стари дрехи за рециклиране или препродажба. В замяна на това дават на клиентите си талони с отстъпка или предлагат символично заплащане на съответните артикули. По този начин стимулират разумното потребление и ви помагат да пазарувате изгодно, докато пазите природата.

Преди да купите ново облекло, помислете дали разполагате с достатъчно място за него и дали не притежавате артикули, от които вече не се нуждаете. Във всеки гардероб се намират дрехи, които никога не са носени. Отървете се от тях. Но вместо да ги изхвърлите на боклука, изкарайте малко пари, като ги занесете до магазин, предлагащ тази услуга.

Търсете качеството

Купувайте по-малко, но по-качествени дрехи. Те ще издържат много години и по този начин вие ще избиете инвестицията си. Покупката на дрехи, направени от устойчиви материали, е по-изгодна в дългосрочен план.

Чували сте фразата, че евтиното излиза скъпо. Да, днес може да спестите от дрехи на ниска цена, но когато те се скъсат или избелеят само след няколко обличания, вие отново ще се озовете в магазина, харчейки още пари за нови артикули. Скоро ще разберете, че евтините дрехи невинаги са добро решение и трябва да бъдат избягвани.

Възползвайте се от услугата бърз кредит

Ако намаленията са наистина изгодни и на вас не ви достигат пари, за да се възползвате от страхотните оферти, може да вземете първия си бърз кредит без лихва от Микро Кредит. Трябва ви само валидна лична карта и няколко минутки за попълване на формуляра. Може да го намерите на сайта ни или да посетите наш офис.

Важно е да си направите правилно сметката, преди да посегнете към тази услуга. Ако не мислите, че можете да върнете парите в срок, е най-добре да се въздържите от вземането на пари назаем. Затова е препоръчително да изготвите финансов план за следващия месец, като не забравите да предвидите пари за неочаквани разходи.