Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Защо хората предпочитат да кандидатстват за спешни пари?

Защо хората предпочитат да кандидатстват за спешни пари?

Бързите кредити са кредитни продукти, предлагани от фирми, специализирани в кредитирането. Те се различават от банките, но също като тях, са държавно регулирани. Ние сме точно такава кредитна институция, която предоставя на физически лица пари до заплата , кредити без поръчител, онлайн кредити и обединяване на бързи кредити. През последните години се забеляза изграждане на доверие към кредитните институции, които се превърнаха в незаменим партньор на хората, срещнали финансови трудности.

Защо хората предпочитат да кандидатстват за спешни пари?

Причините не са една и две. Те оформят ядрото на идеята за бързи кредити, чиято основна цел е да бъдат на разположение точно, когато са най-необходими без излишно забавяне. Всичко се върти около бързата и лесна процедура. В допълнение, повечето фирми, отпускащи кредити, изградиха и стабилни системи, чрез които клиентите могат да кандидатстват онлайн и да получат исканата сума дистанционно. Ние също залагаме на онлайн кредитите и даваме възможност на всички наши клиенти, да кандидатстват за кредит от удобството на своя дом. Това спестява огромно количество средства и време, макар и да не изглежда така на пръв поглед.

Освен това, ние като фирма за бързи кредити, често предлагаме изкушаващи промоции за нови и за лоялни клиенти. Тази тенденция е в отговор на пазара, който се нуждае от поощрения и от ясната обосновка, че един кредит не е задължително да бъде скъп. Точно обратното, като доверени партньори на нашите клиенти, ние се стараем да им осигурим евтина кредитна услуга, която да могат да възвърнат без излишни затруднения.

Ефектът от всичко това, според данни на БНБ, е че за изминалата година, са се изтеглили с около 20% повече бързи кредити. Тази цифра е огромна и е ясен знак, че хората придобиват все по-голямо доверие в небанковите кредитни институции.

Разбира се, данните проследяват и вземанията по кредитите, а не само техният размер. Вземанията също са се увеличили. Това означава, че не просто хората теглят кредити, ами и успяват да ги покрият след това без проблеми.

Като се има предвид каква е икономическата обстановка в страната последните 3 години, няма как да се изненадаме, че домакинствата срещат финансови трудности. Добрата новина е, че тези трудности обикновено са за малки суми до 2 хиляди лева и се връщат без затруднения следващите 1-2 месеца.

Как така хората имат необходимостта от кредити?

Това е много сложен въпрос, който се корени във финансовата система, в която живеем. За съжаление, колкото и да се стараем да сме независими всички сме обвързани от една и съща парична система и едни и същи работни места. Понякога, поради независими от нас обстоятелства, се появяват сътресения и работните места се губят. Това се оказва от съществено значение за финансовото благосъстояние на домакинството и семейството е изправено пред необходимостта да потърси кредит.

В такива ситуации парите назаем могат да дойдат от близки и приятели, но е напълно възможно и хората да предпочетат да използват официална кредитна институция. От една страна, защото всичко е регулирано и от втора страна, защото някой хора се притесняват да споделят с близките си, че изпитват финансови трудности. При всяко положение, създалата се ситуация винаги има решение. На следващ етап трудовият пазар започва да изпитва недостиг на труд в друга област и безработните се преквалифицират и възстановяват финансовата си ситуация. Всичко това е само един пример как е възможно едно домакинство да се нуждае от кредит.

Освен това можем да добавим и оскъпяването на дадени стоки и услуги, което ги прави непосилни за хората с по-ниски доходи. Те се нуждаят от кредит, позволяващ им да закупят, каквото желаят, а след това да погасяват кредита в следващите месеци. В това число можем да добавим и спешните ремонти, разходите за здраве или пък покупката на скъпа, черна или бяла, техника.