Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

По какъв начин тегленето на кредит ще ви помогне да изкарате месеца?

По какъв начин тегленето на кредит ще ви помогне да изкарате месеца?

Най-добрата опция е парите да ни стигат всеки месец. За съжаление обаче това невинаги е възможно. Когато се изправим пред финансово затруднение, често се опитваме да излезем от него по най-бързия и лесен начин, за да намалим дискомфорта от неизвестността. В точно такива ситуации, бързите кредити са много добра опция. Този вид кредити могат да ни осигурят спокойствието, което търсим за нула време, без да е нужно да чакаме одобрение седмица и да се притесняваме какво бихме правили, ако такова ни бъде отказано.

Причините за по-висока нужда от пари могат да бъдат най-разнообразни - ремонт на уред, закупуване на нещо ново, неочаквана болест или пък разход за проблем с колата. Всички тези неща попадат в категорията спешни разходи и могат да бъдат покрити от спешен заем. Въпреки обаче, че кредитът в основата си представлява пари назаем, той може реално да не ви помогне да се справите със задълженията си или поне да не го направи по оптималния начин.

Проучете точно колко пари ще получите

Напълно възможно е да кандидатствате за сума, която доходите ви да не позволяват да ви бъде отпусната. Ако това е вашата ситуация, тогава фирмата кредитор ще ви предложи да ви отпусне по-ниска сума или по-дълъг период на изплащане. А може би и двете едновременно. Много добре трябва да прецените, дали по-ниската сума реално ще ви помогне да се справите със спешния разход или не.

От друга страна доходите ви може да са ограничени и да не можете да покривате месечните вноски, така че трябва да намерите баланса между двата проблема. Кредитните консултанти ще сметнат всичко за вас, ако не можете да се справите.

Допълнително трябва да обърнете внимание и дали при тегленето на даден кредит има такси, които се удържат при самото получаване на парите. Така, когато ви се приспаднат таксите е напълно възможно, да не ви стигнат парите, ако сте кандидатствали точно за сумата, която ви е необходима.

Естествено, не е необходимо да отивате и в другата крайност, където да кандидатствате за сума много по-висока от тази, която реално ви трябва. Това не е препоръчително в нито една ситуация, защото все пак бързи кредити са вид пари на заем.

Разпределете внимателно сумата

Много от финансовите специалисти ще ви посъветват винаги да си правите месечен бюджет. Ние обаче имаме още по-добър съвет за вас и той е винаги да си правите и бюджет на изтеглената сума. Ако например ви се е развалила пералнята и знаете, че майсторът ще ви вземе 50 лв. за работата и 100 лв. за части, то тогава очакваният ви разход ще е сумарно 150 лв. Добре е да предвидите и някаква сума, която да покрие неочаквано оскъпяване, като например нови гумички, муфи и тръба и да добавите още 50 лв. Когато получите парите от заема, бъдете сигурни, че няма да изхарчите тези допълнителни 50 лв. за нещо съвсем друго, а ще изчакате да видите, дали ремонтът на пералнята ще мине по план. Ако това се случи, може да покриете първата си вноска с останалите 50 лв.

Не отхвърляйте нито един вид кредит

Ако кредитната ви история е влошена, много вероятно е фирмата кредитор да поиска някаква гаранция, за да ви отпусне бързи пари. Не се плашете от това изискване и го използвайте във ваша полза. Ако предоставите гаранция за сумата можете да се договорите за по-ниска лихва. Така ще получите кредит на добра цена, а фирмата кредитор ще намали риска, под който ви отпуска сумата. И двете страни сключват успешна сделка. Не позволявайте влошеното ЦКР да бъде причина за тегленето на кредит с лоши условия. Това впоследствие може само да стане причина за рефинансиране на заема и да е необходимо отново да отделяте време.