Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Пари назаем за наем

Пари назаем за наем

Доходите на милиони хора по цял свят намаляха в резултат на пандемията от коронавирус. Ако сте един от тях, може би се затруднявате да покривате сметките си - особено наема, тъй като той вероятно е един от най-големите ви месечни разходи. Всъщност може да се замислите дали да не вземете пари назаем, за да покриете плащанията си за наем. Добрата новина е, че бързите заеми нямат строги изисквания за причина за кандидатстване. По този начин, ако вземете такъв заем, можете да използвате парите, за да покриете наема си и всички други сметки, с които се затруднявате.

Потърсете и поискайте помощ

Бързият заем няма да навреди на бюджета ви, както едно задължение по кредитна карта, при условие че извършвате месечните си плащания навреме. Бързият заем ще ви струва пари под формата на лихви, дори ако успеете да си осигурите разумен лихвен процент за сумата, която заемате. Освен това с вземането на бърз заем са свързани разходи по закриването му, които варират при различните кредитори. При някои може и да няма такива. Ако обаче използвате кредитна карта, за нея ежемесечно ще имате и такси и висока лихва. Освен това ще върви и допълнителна такса за обслужване на сметката ви.

Тегленето на кредит остава единствената възможност, ако не можете да поговорите с наемодателя си за трудностите, пред които сте изправени, и да поискате отсрочка. Ако все още работите макар и на по-ниско заплащане или не на цял работен ден, то може да се договорите с хазяите ви, да ви намалят временно наема, докато си стъпите на краката. Има редица условия, на които наемодателят може да се съгласи, така че си струва да проведете този разговор.

Друг вариант е да проверите дали имате право на облекчение при пандемия за другите сметки , което може да ви помогне да освободите повече средства за покриване на наема. Доставчикът на комунални услуги например може да ви позволи да отложите плащанията си за определен период от време, както и обслужващият автомобилния ви кредит, и тази възможност може да ви позволи да платите наема си изцяло.

Трябва да имате предвид, че макар наемодателят да иска да работи с вас, докато изпитвате финансови затруднения, той може да разчита на вашите плащания за наем, за да покрие собствената си ипотека. Макар че някои наеми са собственост на огромни компании за управление, много собственици на имоти са майки и баби, които се издържат от приходите от наем и не могат да си позволят да загубят този приход.

Как да намерите подходящия заем?

Ако наемодателят ви не желае или не може да работи с вас по отношение на наема и сте изчерпали другите възможности за облекчение, може да поискате бърз заем, за да се справите с плащането. Но преди да отидете и да кандидатствате за заем, помислете какви условия биха ви устройвали най-много.

  • Често бързите кредити са за малки суми, вариращи от 200 до 2000 лв.
  • Обикновено се предлагат с конкурентни лихвени проценти
  • Имат и гъвкави условия на плащане

Може да ви одобрят за бърз кредит и в следната ситуация - ако неотдавна часовете ви на работа са били намалени, но вашият ръководител очаква да се върнете на пълен работен ден до няколко месеца, може да се нуждаете от помощ само за покриване на тримесечен наем. В този случай бързият кредит може да се окаже подходящ изход въз основа на сумата, която трябва да заемете.

Вземайте разумни заеми

Когато теглите спешен заем, можете да използвате тези пари за всякакви цели. Може да изтеглите бърз заем, за да си купите телевизор, да отидете на почивка или да си купите дрехи (въпреки че вземането на заем за тези цели не е препоръчително). Заради това, заем за наема ви не само е възможна причина, ами дори и е логична. Просто не забравяйте да проучите възможностите си за финансови облекчения, преди да увеличите дълга си.