Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Кой се нуждае от обединяване на кредити

Кой се нуждае от обединяване на кредити

Финансовата интелигентност днешно време не се свързва с липсата на изтеглени кредити, а с правилното финансиране и възможността едно лице бързо да открие сумата, която му е необходима. В този ред на мисли, повечето хора имат поне по 1 кредит, някои дори по 2 или повече. Разбира се, когато лицето може да плаща вноските безпроблемно всеки месец, това не само, че не е проблем, ами дори е и решение. Благодарение на няколкото кредита, хората са посрещнали подготвени трудностите в живота им. С оглед на благосъстоянието на хората, във финансовите среди, се е появил и терминът обединяване на кредити , чиято цел е да облекчи изплащането на няколко вноски. Нека да погледнем какво представлява по-отблизо.

Какво представлява обединяването на кредитите?

Представете си следната ситуация. Налага се да изтеглите малък кредит, защото сте решили, че е крайно време да си купите кола. Намирате подходящата, кандидатствате за кредита и ви го отпускат без проблем, заради добрата ви кредитна история и фактът, че ви е първи кредит в живота. Малко по-късно с любимия човек ви предстои да се ожените, обаче парите не ви достигат. Вие решавате да проверите, дали не може да изтеглите кредит за няколко месеца. За щастие, ви бива отпуснат и такъв.

Сватбата минава, изплатили сте половината от кредита за сватбата, обаче имате и още малко от този за колата. След няма и месец решавате, че искате да пообиколите някоя съседна държава, но някак датите се падат точно преди заплатата ви. Следователно ще са ви необходими бързи средства, за да се подготвите. Подавате молба за трети кредит, който обаче би било най-добре да бъде такъв за обединяване на кредити и това ви го казва, консултантът който се свързва с вас.

По този начин, ще покриете двата останали и ще ви останат малко средства, които да използвате за екскурзията. Този кредит е по-голям от двете стари задължения, но няма да имате нужда от трети реален, а ще останете само с 1, след като изплатите първите два. Условията по кредитите за обединяване е необходимо да са по-добри от тези по индивидуалните кредити, само така финансовото решение ще е адекватно.

Много хора ли го предприемат?

Съвсем малко хора търсят заем с идеята да си обединят задълженията. Обикновено, това е предложение на кредитния консултант, който пресмятайки лихвите, които изплащат и сумата, която им е необходима, го намира за много по-разумно решение. На пръв поглед, обединяването е сложно, защото трябва да се смятат различните такси и лихви, дали съвпадат с тези от новия кредит. Когато обаче имате на ваша страна кредитен консултант, той ще сметне всичко вместо вас. Това е начинът да се сдобиете с един кредит само за изплащане, вместо 2, 3 или повече.

Оказва ли влияние върху финансовата стабилност?

Обединяването на кредити е добър подход към организация на кредитните продукти, които използвате. То само по себе си обаче няма да ви направи по-стабилни във финансово отношения. Неговият позитив се крие в подреждането на задълженията ви, а не в цялостното им изчистване. На тегленето на кредити винаги трябва да се гледа като на отговорна задача. Задължително преди да кандидатствате трябва да имате представа как ще изплащате сумата през следващите месеци и какво ще ви бъде финансовото състояние за напред. Само така ще подходите към финансовото задължение като към отговорност и ще постигнете финансова стабилност.

Обединяването на кредитите ви, когато е свързано с осъзнаване на дълга ви и на това колко точно плащате всеки месец е стъпка в тази посока, но не може да е единствената. Осъзнаването на задълженията и даването на ясна сметка какви са ви разходите, лихвите и таксите обаче е от първостепенно значение. Колкото и да не ни се вярва много от хората сляпо плащат всичките си задължения и не подхождат към тяхното обединяване. За да не бъдете от тях, можете да се свържете с нашите консултанти и да проверите какви са ви възможностите.