Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как да спестим пари по време на ваканцията през лятото?

Как да спестим пари по време на ваканцията през лятото?

В разгара на лятото всеки планира така желаната почивка. Независимо дали искате да избягате от жегите в планината, или пък предпочитате да прекарате повече време на плажа, най-важното е да си изкарате добре и да си починете качествено. Един от начините това да се случи е да планирате добре разходите по време на почивката си. Само така ще си гарантирате спокойствие и ще може да се фокусирате над добрите аспекти, вместо над това откъде ще намерите финансиране на начинанието.

Ето някои от лесно приложимите практики, които ще ви спестят средства по време на ваканция:

Възползвайте се от добри условия по бърз кредит

Не е тайна, че бързите кредити често се използват за финансиране на семейна почивка. Ако не успеете да спестите пари за ваканция, може да прегледате пазара на бързи кредити. Много от тях предлагат ниски лихви, като дори е възможно да се възползвате и от 0% лихва за някои кредитни продукти.

Ранната резервация ще ви спести пари

Ако планирате ваканцията си предварително и резервирате датите в аванс, ще може да спестите немалко средства. Обикновено почивката излиза по-скъпа , когато резервирате максимално близо до датата на пътуването. Не оставяйте нещата за последния момент, а планирайте предварително.

Разгледайте всички опции за нощувка

Наистина ли се нуждаете от луксозен апартамент в хотел до плажа, при положение, че дори няма да прекарате толкова много време в него? Където и да почивате, може да разгледате по-бюджетни предложения, които не са претенциозни, но пък предоставят всичко необходимо за една почивка. От колкото по-малко екстри се възползвате, толкова по-малък бюджет ще ви бъде необходим.

Избягвайте почивни дни

Ясно е, че много от семейните ваканции се осъществяват по време на официални почивни дни и празници. Но именно това са датите, когато цените за почивка се вдигат най-много. Ако е възможно, разчитайте повече на други дати и ползвайте отпуска, защото така може да намалите цената на почивката си.

Проучете избраното място за почивка предварително

Целта на проучването на дадена дестинация цели да ви запознае с мястото и с това къде може да спестите пари. Така например може да се информирате за цените на градския транспорт и такситата, както и алтернативни начини за придвижване, ако не разполагате с личен автомобил. Може да набележите по-евтини места за храна, магазини, услуги и т.н.

Възползвайте се от споделено пътуване

Споделеното пътуване набира все повече популярност у нас. По същество, то представлява споделяне на пространството в автомобил или друго превозно средство към дадена дестинация, като по този начин се разделят разходите за пътуване между всички в него. Понякога е по-добре да се възползвате от този вид превоз, особено ако сте на ваканция в някоя от по-често посещаваните дестинации, за която няма да липсват пътуващи.

Внимавайте със сувенирите

Сувенирите носят спомен от пътуването и са ценна придобивка, която да занесете вкъщи. Но често пъти еднакви сувенири са на различни цени спрямо това в кой магазин ги разглеждате. Ако те са в близост до голяма забележителност, тяхната цена е вероятно по-висока. Същите сувенири може би ще намерите в други части на населеното място на по-ниска цена. Заслужава си да обиколите преди да инвестирате в такива подаръци.

Гответе си храна

Винаги е по-евтино да си готвите храна, вместо да разчитате на ресторанти и заведения за хранене. Ако пътувате с личен автомобил, може да си вземете полезни средства за готвене, като малка газова бутилка или преносим грил. Може да спестите доста средства по този начин.

Всички тези съвети са изключително полезни ако искате да спестите средства по време на вашата лятна ваканция. Най-хубавото при тях е, че не е нужно да правите големи компромиси с изживяването, а дори напротив - да си гарантирате още по-качествена и незабравима почивка.