Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как се планира евтина почивка?

Как се планира евтина почивка?

Много хора бленуват за почивка на морето или на друга страхотна дестинация, но поради някаква причина финансите все не достигат. Ако и вие сте от тях, не се отчайвайте. Може да се измисли нещо. Въпреки че е по-лесно да се подпомогнете с един бърз кредит, ако имате желание да отделите време, можете да планирате мечтаната почивка и да спестите голяма сума пари . В следващите редове ще ви дадем някои съвети по въпроса.

Проучете предварително

Важно е преди да потеглите на път, да проучите добре условията и цените на пребиваване в желаната от вас страна. Има няколко неща, на които трябва да обърнете по-специално внимание:

· дори да си намерите по-евтин хотел, ако той е далеч от туристическата зона, всеки ден ще трябва да отделяте определена сума пари за транспорт;

· в някои държави ходенето по магазини и заведения е много скъпо заради високия стандарт на живот;

· понякога придвижването от летището до населеното място може да излезе по-скъпо от цената на самолетния билет;

· дори да си намерите евтин билет до желаната дестинация, понякога местата за отсядане далеч не са изгодни.

Изберете по-малко известна дестинация

Когато има голям наплив от туристи към дадена дестинация, това я прави по-популярна и съвсем логично още повече хора биват привлечени от нея. Но точно поради тази причина тя често е ужасно скъпа, а свободните места са дефицит. Не се ограничавайте. Потърсете по-малко известни локации, като проучите как се стига до там, какви са опциите за отсядане и какви забележителности има.

Също така не е нужно да ходите до другия край на света, за да се насладите на почивката. Потърсете по-близки дестинации, за да спестите от път. Ако мечтаете да посетите по-далечни и екзотични места, е препоръчително да следите авиокомпаниите за изгодни билети до желаната дестинация и когато се появи такава оферта, се възползвайте.

Отидете на почивка извън активния сезон

Всички знаем, че почивките излизат по-евтино, когато не са организирани в разгара на сезона. В зависимост от това къде искате да отидете, помислете през кои месеци е по-малко натоварено и резервирайте билети за тогава. Разбира се, важно е да помислите дали метеорологичните условия ще ви устройват.

Направете резервация в правилния момент

Един начин да спестите от цената на самолетния билет е като изберете нестандартни дни за пътуване - например сряда или понеделник. Също проверете кои часове от денонощието са по-малко натоварени - по-ранните или по-късните, и вземете билети за по-неактивните периоди. Това определено ще окаже влияние на цената. Освен това ще ви спести тълпите на летището.

Резервирайте отрано

Друг съвет, който може да ви е от полза, е да направите своята резервация предварително. Много хотели предлагат отстъпки на гостите, които резервират стаи няколко месеца преди стартирането на активния сезон. Отделете време да разгледате различните оферти и да планирате почивката поетапно, вместо да тръгнете в последния момент.

Резервирайте инкогнито

Когато търсите самолетни билети или стаи за нощувки, търсете в режим „инкогнито“. Всеки браузър предлага тази опция. По този начин имате по-големи шансове да намерите изгодни предложения. Освен това цената на тези услуги може да ви излезе значително по-малка, ако използвате VPN. Като скриете вашия IP адрес, можете да избегнете неблагоприятните стратегии за ценообразуване, базирани на местоположение, които някои платформи за резервации използват.

Също така ви съветваме да разгледате различни сайтове и да сравните офертите, за да намерите най-изгодното предложение. Добра идея е да се свържете директно с дадения хотел, за да си спестите някои такси.

Докато сте на тази стъпка, си струва да сравните стойността на почивка до същата дестинация с туристическа агенция. Последните могат да ви спестят голяма част от грижите по подготовката, придвижването и настаняването. Освен това те предлагат и екскурзовод, който може да организира посещения на най-значимите забележителности. Понякога такива пакети излизат доста по-евтино от това да организираш всичко сам. Не забравяйте, че когато пътувате самостоятелно, вие сами трябва да поемете храните и напитките, което би могло да натовари бюджета ви допълнително.