Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Бърз кредит веднага – коя услуга да избера?

Бърз кредит веднага – коя услуга да избера?

Решението да се изтегли кредит винаги е свързано с финансови притеснения и много условности. Близки и роднини дават различни съвети за срока на връщане, за лихвата, за размера на кредита и изобщо за рисковете и последиците, които могат да произлязат от едно грешно финансово решение. Истината обаче се крие в доброто проучване на пазара на кредитни услуги и избирането на най-подходящата оферта. Тя трябва да покрие непредвидените разходи и задължения на клиента, без да му създаде допълнителни трудности и да утежни финансовата му ситуация.

По какво се различават бързите кредити?

Въпросът „Откъде да изтегля бързи пари?“ е обвързан най-вече с въпроса „Какъв точно кредит ми е нужен?“. Според вида на заема и неговите условия се избира и най-подходящата компания за спешни кредити. Фирмите за бързи кредити предлагат кредити с различна големина на сумата и различни максимални периоди за връщане. Освен това, кредитите се различават по размера на лихвата, таксите, нужния период за одобрение и нужните документи за кандидатстване. Ние, от Микрокредит разработихме кредитни продукти, които да задоволят всички изисквания на клиентите. Те се различават, както по размера на максималната сума за теглене, така и по времето за което трябва да се върне заема.

Какви са нашите кредитни продукти?

 

Кредит за суми от 200 лв. до 3 300 лв. Предназначен е за потребители, които могат да възстановят кредита до 30 дни или до година и половина (18 месеца). На кандидатстващия за този вид кредит, му е нужна лична карта и активна банкова сметка. След като бъде одобрен, парите се превеждат по банковата сметка, дават се на ръка в офис на компанията или се вземат от каса на Изипей. Кредитът до заплата има 30 дни период, в който не се начислява лихва. За този заем не са нужни поръчители или някакви документи за обезпечение на сумата.

 

Кредитът без поръчители и без превод на заплата може да бъде в размер от 200 лв. до 3 300 лв. Тук, отново одобрението е в максимално кратък срок, но служител на компанията посещава клиентите в удобно за тях време и място и им носи договора и сумата. Отново е нужна само валидна лична карта, като документ за одобрение. Срокът на заема може да се избере от клиентите. Размерът на вноските също е техен избор. Максималният период за връщане е една година.

Microcredit online е най-новият продукт на MicroCredit и е за суми от 200 лв. до 3 300 лв. Минималният срок, за който може да се вземе този кредитен продукт, е 3 месеца, а максималният -18 месеца. Възможно е да се възстанови взетата сума в срок по-малък от един месец и тогава длъжникът не трябва да плаща лихва. Този кредит е предназначен за хора, които нямат време да посетят офис и желаят да получат финансиране дистанционно. Това е онлайн кредит, като и за него е нужно, клиентите да притежават лична карта и активна банкова сметка. Също, както и при останалите кредитни продукти, сумата се превежда още същия ден и може да се вземе от физически офис на фирмата, от каса на Изипей или да се преведе директно по сметката на клиента. За този кредит също не е нужно клиентите да имат поръчители.

Защо е важно коя фирма за бързи кредити ще изберете?

Кредитният пазар представлява голяма част от финансовите услуги в страната и има много фирми, които предлагат бързи кредити и кредити до заплата. Някои от тях обаче прилагат нелоялни практики, които драстично усложняват финансовата ситуация на клиентите им. Все още няма добра законова рамка, която да ограничава достъпа на нелоялни компании до пазара и заради това, изборът на фирма трябва да е много внимателно направен. Едно от най-важните неща, които клиентите могат да проверят е лиценза на фирмата за бързи кредити. Ако лицензът на компанията е бил отнет по някаква причина, по-добре би било клиентите да се насочат към друга компания, независимо колко добри условия предлагат. Нелоялните практики, освен практикуване без лиценз, включват и събиране на ненужни за заема лични данни, задържане на документи, задържане на дебитни или кредитни карти, начисляване на допълнителни лихви и такси и др. Безотговорното избиране на фирма за бърз заем води до лоши кредити и непосилни за клиентите вноски. Вместо това, фирмата за спешни заеми трябва да бъде надежден и сигурен партньор. Това обаче зависи от внимателното проучване на условията и на продуктите, които предлагат фирмите за бързи кредити.