Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Откъде може да вземете пари назаем незабавно?

Откъде може да вземете пари назаем незабавно?

Ако трябва незабавно да намерите пари, най-популярните опции са личен заем, кредит онлайн, заем на вноски, заем от заложни къщи или банки. Някои от тези опции обаче могат и да не са решение, заради това по-добре обмислете внимателно как да постъпите. Всеки път, когато сте в ситуация, в която незабавно се нуждаете от пари, стресът излиза на преден план. И въпреки че има много възможности е разумно да разгледате плюсове и минуси на всеки вариант.

Добра идея ли е да вземете заем от приятел или роднина?

Огромното преимущество на тези заеми е липсата им на лихва. До тук обаче се изчерпват преимуществата и започват недостатъците. На първо място, вашите близки със сигурност ще искат да знаят подробности за какво са ви необходими парите. Много вероятно е да започнат леко да ви осъждат, че не сте предвидили недостига ви на средства и сте изпаднали в такава ситуация. Когато вземете пари от тях, това меко казано може да не ви е по вкуса и да ви докара допълнителен стрес. Освен това, много хора помнят подобни молби дълго време и напомнят регулярно за тях през годините в бъдеще, което също може да не ви допадне много. Самото признаване, че са ви необходими пари назаем също може да не е нещо, което искате да направите. Много хора предпочитат близките им и приятелите им да не знаят за финансовата им ситуация.

Кредит онлайн

Кредит онлайн може да потърсите, ако имате достъп до интернет и не ви е трудно да боравите с него. Това е удобен бърз начин за кандидатстване, който ще ви спести време и усилия. Ще можете да си подадете заявлението и до няколко минути ще имате отговор. Кредитите онлайн станаха хит по време на пандемията и сред млади и сред стари хора. За разлика обаче от парите назаем от приятели и роднини, при кредитите онлайн никой няма да ви разпитва надълго и нашироко за какво ще използвате сумата. Много вероятно е да трябва да попълните едно единствено поле, в което да уточните причината, но без подробности. При тези кредити всичко се описва в договор, което може да ви даде допълнителна сигурност, за разлика от заемите от роднини.

Кредит на вноски

Това е форма на кредитиране, което е присъща за по-големи суми, които можете да връщате на вноски няколко месеца подред. Тези бързи кредити са подходящи за по-големи покупки или за покриване на по-големи разходи. Също така може да си купите нещо голямо с парите от кредита и да покривате вноските след това. Хубавото при тези кредити, че техните условия могат да са най-разнообразни. Възможно е да попаднете на промоционални условия, които да са с по-ниска лихва, без такси и други благинки.

Заем от заложна къща

Представлява много стара практика, при която трябва да оставите ваше имущество и срещу неговият залог да ви дадат исканата сума. Може би точно това е първоизточника на всички обезпечени кредити, при които трябва да заложите дома си, колата или някаква друга вещ. В сравнение с бързите кредити, които са необезпечени кредити, заложните къщи са доста по-старовремски начин да намерите пари. Трябва да посетите заложната къща на място, да подпишете договор и да оставите вещта, за която сте се уговорили. В случай че не върнете сумата, от заложната къща имат правото да продадат вещта ви.

За заключение

Както сами забелязвате има редица начини да се сдобиете с пари от заем като всеки един от тях си има неговите позитиви и негативи. Каквото и да изберете обаче, бъдете убедени, че винаги сте подписали договор и сте уговорили условията. Ако се спрете на нашите заеми, нашите консултанти ще ви обяснят подробно всяка една клауза от договора, докато не ви се изясни напълно.