Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Кога е най-подходящото време да купим подаръците за Коледа?

Кога е най-подходящото време да купим подаръците за Коледа?

Есента освен прекрасен сезон, който идва с аромат на печена тиква е и сезон изпълнен с разпродажби. Още при първите паднали листа, магазините започват да намаляват цените на летните си стоки. Малко по-късно пък се задава един от най-важните дни за всички, които се занимават с търговия, а именно Черният петък. Има два периода в годината, когато се правят много големи намаления и разпродажби. Първият е около Черния петък, вторият е след коледните и новогодишните празници. Когато обаче се чудите как да спестите пари и да вземете по-рано коледни подаръци, най-удачно е да използвате периода около Черния петък. Естествено, ако не сте подготвени финансово, винаги можете да кандидатствате за бърз кредит до заплата и от следващото ви месечно възнаграждение да го покриете. Дори и с пари назаем, пак е напълно възможно да постъпите много по-разумно и в крайна сметка да похарчите по-малка сума, ако напазарувате предварително.

Защо е добре да пазарувате по-рано?

Причините са няколко, като основната е наличието на достатъчно време, за да направите най-добрия избор. Както вече споменахме, дори и да нямате пари в момента, ще можете да се възползвате от кредит, който ще имате възможност да покриете преди да са дошли разходите за коледните пътувания, трапеза и посрещане на гости. Както знаем и те не са никак малко финансово перо в бюджета.

Когато имате достатъчно време да разглеждате и да подбирате, най-вероятно ще успеете и да се насладите на пазаруването и на липсата на стрес. Това ще ви зареди с енергия и ще бъдете много по-доволни от избраните подаръци.

Освен това ще имате време и да си изготвите по-премислен бюджет за коледни подаръци. Макар повечето хора да си набелязват някаква сума пари, която са готови да изхарчат, при пазаруването в последния момент, много често тя бива надвишавана, защото цените са по-високи, няма размери, подходящия цвят и тн.

Къде може да срещнете трудност

Ако сте решили да кандидатствате за кредит онлайн, не чакайте последния момент. Макар и одобрението да става за броени минути е най-добре да сте подготвени от по-рано. Така ще можете да отреагирате веднага като започнат намаленията. Не трябва обаче и да кандидатствате за кредит прекалено рано, защото може да се поддадете изкушението и да изхарчите парите за нещо друго. Естествено, ако сте изключително дисциплинирани, това не може да се случи, но в противен случай нашият съвет е да не рискувате и да кандидатствате за кредит 3-4 дни преди пазаруването.

Друг труден момент е да пазарувате само това, което сте решили първоначално. В своята си същност, разпродажбите и промоциите имат за цел да ни накарат да купуваме. Понякога дори и да сме запознати с маркетинговите тактики на търговците се увличаме най-искрено и накупуваме десетки неща, които не ни трябват и не са били част от плана ни. За да не се случва това и да се снабдите само с подаръците, които сте планирали да купите, определете си тесен бюджет, който да не ви позволи да излизате извън него. Не забравяйте да вземете и опаковъчна хартия и подаръчни чантички, както и картички.

Съвет от нас е да си вземете коледен подарък и сами на себе си. Колкото и странно да звучи, понякога е добре да си подарим сами нещо, което искаме. От една страна си угаждаме, а от друга си даваме и заслужена награда, след като сме се справили успешно с пазаруването. Сметнете обаче стойността на вашия подарък при общите подаръци, а не разчитайте да си го вземете, ако ви останат пари. Изравнете значението на наградата, която си подарявате, с подаръците за близките ви хора.

За заключение

Коледните празници са прекрасни дни, които с малко повече организация и подготовка могат да не бъдат изтощаващи. Може дори след тях да ви останат и малко пари. Това се случва само обаче, ако сте били разумни преди тях.