Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Какво трябва да знаем за кредитите без поръчител?

Какво трябва да знаем за кредитите без поръчител?

Много от банките в днешно време имат допълнителни условия за кандидатстване по кредит за по-големи суми. Едно от тях е изискването за поръчител. Това е разпространено изискване за отпускане на по-голям заем, защото минимизира риска за съответната финансова институция.

Ролята на поръчителя е да гарантира изплащане на вноските по кредита, в случай че основният длъжник не се справя с това си задължение. Накратко, ако кредитополучателят не изплати месечна вноска, банката се обръща за тази цел към поръчителя.

Съществуват и кредити без поръчител, при които кредитополучателят няма изискване да осигури поръчител. Това са кредити, при които процедурата за кандидатстване е максимално улеснена и бърза, като често се изисква само лична карта. Много финансови институции предлагат и кандидатстване без поръчител онлайн, където одобрението става за минути.

В следващите редове ще обърнем по-специално внимание именно на кредитите без поръчител и всичко най-важно около, което е добре да знаете.

Какво представлява кредитът без поръчител?

Това е кредит, при който банкова/небанкова финансова институция няма изискване за друг човек, който да гарантира връщането на отпуснатата сума от кредитоискателя. В масовия случай това са кредити за по-ниски суми, които се изплащат в по-кратки срокове. Потребителите прибягват до такъв вид кредит, когато се нуждаят от пари спешно, когато не искат да се обременяват с твърде големи изисквания и сложен процес по кандидатстване. Кредити без поръчител са предназначени да покриват непредвидени разходи и събития, за които се нуждаем от средства.

Как се отпуска кредит без поръчител?

Съществуват различни процедури за кандидатстване при различните институции.

Един от набиращите силна популярност начини за отпускане на кредит без поръчител е онлайн. Извършва се с помощта на интернет през телефон или настолен компютър, като не е необходимо дори посещение на офис. Одобрението става за минути.

Може да съществуват и други условия за отпускането на кредита без поръчител - например наличие на трудов договор или пък превод на работна заплата. Някои финансови институции не отпускат такива кредити на кредитоискатели под определена възраст.

Винаги е добре човек да бъде запознат с конкретните изисквания и параметри на кредит без поръчител преди да се възползва от такъв вид услуга.

Какви са положителните страни на кредит без поръчител?

Бързината на отпускане на средствата е най-голямото предимство на такъв вид услуга. Тъй като не е нужно да осигуряваш човек, който да гарантиране кредита, може по-бързо да се сдобиеш с пари при нужда. В допълнение, не намесваш свои близки и приятели. Никой не обича да намесва близки до себе си хора в трудна финансова ситуация, още по-малко пък за взимане на кредит с поръчител. При изпадане в лоша ситуация и наличие на кредит с поръчител, много често отношенията се влошават, а в някои случаи дори се прекратяват.

Възможни негативни страни на кредит без поръчител

Ако се нуждаете от голяма сума без поръчител, много е вероятно да не може да отриете правилния за вас кредит при нас. Такива услуги се предлагат предимно за ниски суми, например за сума от 5000 лв. Добре е също така всеки кредитоискател да внимава за това какви са условията по кредита, като лихвен процент такси, начисления по кредита, срокове и т.н. Необходимо е да се информирате за всички детайли по кредита, както и условията, при които се отпуска той.

В заключение за кредитите без поръчител

Ако търсите ниска сума пари назаем от финансова институция, то кредитите без поръчител са идеалният избор за вас. Те са обикновено за по-ограничена сума, която се изисква за по-кратък период от време. Процедурите по кандидатстване за такъв вид заем са улеснени, като одобрението понякога става за минути. Добре е да сте запознати с всички параметри на бързите кредити без поръчител преди да се възползвате от такъв вид услуга.