Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Когато спешните ситуации изискват спешни мерки

Когато спешните ситуации изискват спешни мерки

Има моменти, когато в живота си срещате спешни финансови ситуации, които изискват спешни средства за покриването им. Това може да бъдат разходи за медицинска помощ, внезапна загуба на работа или пък пътуване. Дори и малкият бизнес понякога се нуждае от незабавни пари, за да поддържате паричния поток или да изпълните някаква поръчка. При такива условия става изключително трудно да се съберат средства за кратко време.

Въпреки това, ако вече сте запознати с бързите кредити до заплата , тогава използването на един такъв може да ви помогне. Тези заеми могат да се ползват за всякакви цели и са достъпни онлайн, което ги прави изключително удобни за кредитополучателите да кандидатстват от комфорта на дома си. И най-хубавото е, както подсказва името, че тези заеми наистина са бързи и се изплащат в същия ден, когато кандидатствате за тях.

Какво представляват бързите заеми по своята същност?

Спешните кредити са известни още като бързи кредити и са решения за финансиране, достъпни за хора, които се нуждаят от спешно финансиране за кратък период от време. Тези заеми са само вид лични заеми и са необезпечени. Заемът се обработва онлайн чрез напълно дигитализиран канал и се изплаща по сметката на кредитополучателя в рамките на няколко часа след одобрението. Заемът идва с ограничение за безкрайно използване и не изисква никакво обезпечение срещу дадените пари. Всичко това увеличава риска за кредитора в случай на неизплащане обратно на сумата и следователно те начисляват по-висок лихвен процент в сравнение с другите заеми. Има и още някои изисквания, на които трябва да отговаряте, ако те решили да кандидатствате за бърз заем.

Възраст – Минималната възраст, необходима за кандидатстване за бърз заем е 18 години. Лицето трябва да е пълнолетно.

Доход – Доходът се счита за един от най-важните фактори, тъй като решава вашия потенциал за изплащане. Текущият доход, необходим за ползване трябва да е поне 3 пъти по-голям от размера на вноската, която ще се изплаща по кредита. Макар да не изискват официални документи за размера на доходите, все пак никога не трябва да отбелязвате сума, която не е вярна, защото така само ще си навредите.

Лихвен процент при бързите кредити

Лихвеният процент, начисляван при спешните кредити е по-висок спрямо другите обезпечени заеми, например лихвеният процент за жилищен заем е 3 до 5%, докато при бързите заеми е малко по-висок. Разходите, които плащате при вземане на заема и могат да променят значително размера на месечната ви вноска. Освен това лихвеният процент е фиксиран за целия период на кредита. Така че е много важно да отделите известно време и да намерите най-добрите оферти и цени, за да спестите пари. За да направите това, трябва да сравните различните кредитори и техните предлагани условия.

Период на погасяване

Това е периодът от време, в който трябва да погасите заетата сума заедно с лихвата. А при бързите заеми обикновено получавате срок по-малко от 1 година. Въпреки това, по-малкият период означава по-високи месечни вноски. Така че трябва да бъдете особено внимателни, докато избирате сумата на заема и срок, за да не се окаже непосилна схемата ви за изплащане. Най-добре е да вземете заем, който да не ви принуждава всеки месец да достигате лимита на разходите си.

Характеристики на бързите заеми

Повечето бързи кредити притежават следните характеристики:

· 100% безхартиен процес

· Онлайн възможност за кандидатстване

· Заеми до 3000 лв.

· Не се изисква обезпечение

· Няма ограничения за крайна употреба

· Бързо изплащане

Единственият им недостатък са малко по-високите лихвени проценти, които обаче не са заплаха, когато ви трябват пари спешно.

Бързите кредити са най-лесният и бърз начин за набиране на средства за кратък период. Най-важното условие е да вземате назаем повече от вашия капацитет за изплащане, за да не се чувствате обременени, докато го изплащате. Също така е важно да прочетете внимателно всички условия, преди да подпишете договора и ако нещо не ви е ясно да попитате консултантите.