Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как да спестите пари по време на учебната година?

Как да спестите пари по време на учебната година?

В началото на есента винаги настъпва едно особено въодушевление в семействата с деца. Това е период, в който започва учебната година, а това обикновено е свързано с допълнителни разходи. Нужно е да закупите учебници и учебни пособия, което лесно може да претовари семейния ви бюджет.

Това не са разходи, които може просто да отложите. Всичко това изисква детето ви да бъде подготвено с всички учебници и учебни пособия, които са нужни за пълноценен обучителен процес. За щастие има някои съвети, които ще ви помогнат неимоверно за намаляване на разходите.

Може да се възползвате от бърз кредит

Ако чувствате, че няма как да заделите достатъчно пари, един вариант е да се възползвате от малък кредит с бързо погасяване . Това е особено удачна опция, в случай че трябва да изпратите няколко ученици, или пък трябва да оборудвате стая на първолак. Допълнителните средства от бърз кредит при подходящи условия ще ви набавят необходимото за да посрещнете тези разходи.

Използвайте учебници и помагала втора употреба

Ако не искате да заплащате нови учебници и помагала, най-добрата алтернатива е да ги потърсите втора ръка. Съществуват борси за такива пособия, които са изцяло фокусирани върху това да предоставят на родителите по-евтини учебници втора ръка. Не бързайте да се притеснявате за това дали въпросните продукти са подходящи. Доста често те са в особено добро състояние, но със занижена цена, което ще ви позволи да реализирате добри спестявания.

Освободете място чрез продаване на стари учебници

Когато детето ви премине в по-горен клас, някои от учебниците и учебните помагала стават безполезни за него. Всички учебници, които няма да използвате, могат да бъдат продадени, което ще намали финансовата тежест за закупуването на нови такива. Така постигате двоен ефект - от една страна освобождавате място за нови учебници, а от друга имате и средства за закупуването им.

Използвайте учебните пособия на кака и батко

Ако имате друго дете, което вече е минавало през същия клас, най-вероятно част от неговите пособия и учебни помагала могат да се използват отново. Това важи с още по-голяма сила, когато двете деца учат в едно и също училище и по една и съща програма. Ако няма нововъведения в учебния план, вероятно по-малкото дете ще ползва същите учебници и учебни пособия, като по-голямото. В този случай може да минете и без закупуването на нови и само с ползване повторно на по-старите.

Рециклирайте стари пособия

Често пъти се случва тетрадки, скицници и други учебни пособия да остават неизползвани докрай. Можете лесно да отделите празните листи и да ги съберете на едно място за повторна употреба. Така лесно могат да се използват за чернова, или пък за упражнения. Възползвайте се от момента да научите малчуганите на идеята за рециклиране и как благодарение на това може да се пестят ресурси и пари.

Осигурете домашна храна

Един от начините да спестите пари на детето е като му приготвяте домашна храна и сандвичи вкъщи. Пазарувайки продуктите от магазина и приготвяйки ги вкъщи ще спестите много пари за храна. В почти всички случаи училищните заведения предлагат по-скъпа храна. А и невинаги храните в училищата са изцяло здравословни, особено ако учениците ползват заведения за бързо хранене в района. С домашна храна ще спестите средства и ще осигурите здравословно хранене на детето.

Поиграйте си на творчество

Един от по-забавните начини за пестене на средства в началото на учебната година е да се организирате с децата и да сътворите моливници и други учебни пособия с подръчни материали. Така не просто ще спестите от закупуването на тези пособия, но и ще научите децата на нещо полезно. Ако не се имате за сръчна и креативна личност, просто потърсете в YouTube и Pinterest за някои вдъхновяващи видеа и материали как точно да се справите.

Възползвайте се от тези стратегии за намаляване на разходите. Със сигурност ще усетите разликата в бюджета си и ще спестите немалко средства.