Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как да обновите дома си когато бюджетът ви е ограничен?

Как да обновите дома си когато бюджетът ви е ограничен?

Отдавна ви се иска да направите някаква промяна вкъщи? Може би ви е омръзнал този скучен и повяхнал цвят на стените, или пък ви трябва по-голям гардероб в спалнята? А може би, от дълго време си мечтаете за онзи красив кухненски остров, който ще пасне идеално на вашето кухненско пространство? Но какво да направите когато парите все не ви достигат и ви е трудно да отделяте по-голяма сума всеки месец? Реално погледнато, дори и да се опитате да спестите, може да отнеме много време, за да натрупате достатъчно за ремонта, който искате.

Разходите винаги са най-голямата пречка, когато става въпрос за обновяване на дома. За щастие, все още има начини, по които можете да обновите дома си без да харчите твърде много пари и без да се налага да теглите големи заеми, които да връщате с години. Ето и някои съвети, които могат да ви бъдат от полза.

Преразгледайте бюджета си и помислете дали бихте могли сами да финансирате ремонта

На първо място би било добре да помислите върху следните въпроси:

· Какво точно искате да правите в дома си?

Поставете си цел и определете какво точно искате да направите - малко освежаване на всекидневната, цялостен ремонт на кухнята или може би, смяна на някои мебели.

· Колко пари горе долу ще ви струва?

Изчислете приблизителната сума на проекта. Да предположим, че искате да сменяте паркета вкъщи. Сметнете колко квадратни метра паркет ще ви трябва и приблизителната сума, която ще ви струва да го купите. Също така, помислете дали ще имате нужда от майстор, който да го монтира или сами ще се справите с това.

· Сами ли ще финансирате ремонта си?

След като знаете какво точно подобрение искате да направите в дома си и колко горе долу ще ви струва, преценете дали можете да покриете разходите сами. Понякога вашите спестявания може да са достатъчни, особено ако ремонтът е малък и няма да имате нужда от майстор. Ако обаче парите, с които разполагате не ви достигат, то тогава може да помислите за тегленето на малък кредит . Другият вариант е, да отложите ремонта и да се опитате да спестите малко пари в следващите месеци, ако разбира се, бюджетът ви го позволява.

Ако средствата не ви достигат, помислете за бърз кредит

Ако нямате достатъчно средства и не искате да отлагате ремонта на дома си повече, може да помислите за бърз кредит. Хубавото на тези заеми е, че те обикновено са краткосрочни. Тоест, вие не се ангажирате да плащате заем за дълъг период от време. Сумите, които може да вземете са относително малки, но като цяло, могат да ви бъдат достатъчни за едно освежаване. Така че, дори и да нямате кой знае колко високи доходи, при едно добро планиране на бюджета си, вие не би трябвало да изпитвате затруднения с изплащането на кредита. Един друг голям плюс на бързите кредити е, че получавате парите на момента, което ви дава възможност да започнете ремонта още в деня на кандидатстването.

Ето в кои случаи може да помислите за бърз кредит за обновяване на дома:

· Нямате достатъчно спестявания;

· Ремонтът, който трябва да направите не търпи отлагане - ако например, имате някакъв теч в дома си или вашият бойлер, или климатик са се повредили;

· Не можете да си позволите да похарчите толкова голяма сума пари предварително и бихте предпочели да запазите някои от спестяванията си непокътнати;

· По-удобно ви е да разпределите разходите си на управляеми месечни вноски;

· Установили сте, че проектът ви за ремонт надхвърля вашия бюджет и търсите бърз, и лесен начин да допълните средствата си.

Бързите кредити обикновено се отпускат доста лесно, като няма да имате нужда от поръчители или някакви допълнителни документи. В повечето случаи, ще ви трябват единствено лична карта, достъп до интернет и няколко свободни минути, за да попълните изискваните от вас данни.

Опитайте се да направите ремонта сами, ако е възможно

Разбира се, ако ви предстои да сменяте климатик или да слагате нови плочки в банята, най-вероятно ще се наложи да наемете специалист. Ако обаче искате просто да освежите стените с нов цвят боя или да смените стария ламиниран паркет с нов, то бихте могли да се справите сами.

Професионалните ремонтни услуги обикновено не са никак евтини - понякога даже могат да ви струват повече от самите материали. Така че, определено може да си струва да опитате да се справите с обновяването сами, особено ако става въпрос за прости задачи, като боядисване, освежаване на градината или терасата, сглобяване на мебели и т. н.

Въпреки това, ако вашият проект включва електрическа или водопроводна работа, или структурни промени, то тогава със сигурност е по-разумно да потърсите професионалист в областта.

Потърсете по-бюджетни материали

Напредъкът в производството доведе до наличието на висококачествени алтернативи, които имитират естетиката на по-скъпите опции, без да правят компромис с функционалността или стила.

Изборът на по-евтини опции, като например, ламиниран паркет вместо масивно дърво или бюджетни алтернативи за плотове, като ламиниран кухненски плот вместо мраморен, може да доведе до големи спестявания, без да се прави компромис с естетиката или дълготрайността.