Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Как да изберем правилния бърз кредит онлайн

Как да изберем правилния бърз кредит онлайн

Ако ви е необходим бърз кредит онлайн , но не сте напълно сигурни кой ще отговори на вашите нужди, не се притеснявайте - тук ще ви помогнем да се ориентирате по-лесно в ситуацията. Трябва да сте внимателни в избора си, за да не останете разочаровани. Тази статия ще ви подготви какво да очаквате.

Въпроси, с които да започнете

Какво е финансовото ви състояние в момента?

Можем да говорим за добро финансово положение, ако имате стабилни месечни доходи и висок кредитен рейтинг. Последното се определя от историята на ползваните от вас досега кредитни услуги.

Ако месечните ви доходи по-скоро варират, а кредитният ви рейтинг е далеч от перфектен, може да се каже, че финансовото ви състояние е средно.

Ако пък ситуацията ви е нестабилна и имате спешна нужда от финансова инжекция, то положението ви е затруднено. В такъв случай вариантите са бърз кредит без доказване на доход или заем без трудов договор. Колкото по-добра кредитна история имате, толкова повече варианти ще бъдат достъпни за вас.

За какво смятате да използвате парите и каква сума ви трябва?

Бързите кредити онлайн обикновено се използват за покриване на текущи разходи, с които да закърпите положението до заплата. Немалък брой потребители се възползват от заеми за неотложни разходи.

При възникване на такава непредвидена ситуация, когато парите не стигат, може да се възползвате от заем до заплата, който ще ви избави от временното ви финансово ви затруднение.

Какви са предпочитанията ви за връщане на заема?

Може би възнамерявате да изплатите заема възможно най-скоро, дори и месечните вноски да са по-високи. Или предпочитате периодът за обслужване на кредита да е по-гъвкав и продължителен, по възможност няколко месеца до две години.

Ако имате възможност да изплатите заема бързо (в рамките на 30 дни), бихте могли да се възползвате от опцията за безлихвен кредит.

След като отговорите на тези въпроси, ще имате по-ясна представа какъв кредит би бил най-подходящ за вас.

Какво да търсите в бързите кредити - ревизирайте изискванията си

А сега нека разгледаме кои са основните фактори, на които да обърнете внимание при избора си на бърз кредит онлайн.

Срок на одобрение - ако имате нужда от бързи пари, съвсем логично е да търсите разглеждане да минути на исканата от вас сума. Всяка фирма има различни срокове на одобрение. Запознайте се с тях преди да кандидатствате за бърз кредит онлайн.

Удобно и гъвкаво погасяване - изберете кредитор, който ще ви осигури удобен план на погасяване отговарящ на нуждите ви.

Прозрачни изисквания - кредиторите с утвърдена репутация държат да направят условията си прозрачни и предвидими за своите потребители. За да сте сигурни, че няма да има начислени такси по вашия договор, без те да са били предварително упоменати, спрете се на фирма с добра репутация и практикуваща в сферата от години.

Размер на вноски - не на последно място е добре да помислите за размера на вноските. Сумите предлагани онлайн са разнообразни. Важно е да разберете, че колкото по-голяма вноска изберете, толкова по-кратко време ще изплащате заема.

Предсрочно погасяване

От съществено значение при избора на бърз кредит онлайн е опцията за предсрочно погасяване. Ако в даден момент разполагате с цялата дължима сума, най-вероятно ще пожелаете да я върнете на кредитора наведнъж вместо на вноски. В този ред на мисли, погрижете условията в договора да позволяват това, за да не се наложи да плащате неустойки за предсрочно погасяване.

Преразглеждане на кредита

Опцията за преразглеждане на заема е още едно преференциално изискване, което да договорите с вашия кредитор. Какво означава това?

В общи линии можете да намалите или увеличите месечната си вноска по време на целия период на обслужване на кредита. Това би направило изплащането на заема по-комфортно и изгодно за вас.

При всички положения е добре да отделите нужното внимание на бързите кредити предлагани от избраната от вас фирма. Възможно е да имат дори по-привлекателни условия на договаряне за вашия случай.