Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Блог

Инвестиция, спестяване или кредит

Инвестиция, спестяване или кредит

Изключвайки нарастващата инфлация и цените на някои суровини, като цяло специалистите прогнозират, че ни очаква спокойно лято. Бизнесът в страната започна да се връща към старите си нива и хората, които имаха период на промени в кариерата, вече се спряха на позиция. Това стабилизира потреблението и пазарите до някаква степен. Възможно ли е обаче да спестим или сигурна ли е обстановката достатъчно, за да изтеглим кредит на вноски? Нека да видим какво съветват специалистите.

Да пестим ли?

Пестенето на пари не е лесна задача. През годините са се описвали много начини за правилно пестене, но като че ли най-дълго е останало правилото за 1/10 от доходите. Когато се заделя постоянно такъв размер сума, пестенето е успешно. Ако искате да си купите нещо, чиято цена е висока и сте спестили известна част от сумата, винаги може да кандидатствате за кредит, който да покрие остатъка. Разумно ли е обаче, това да го направите тази година. Отговорът на специалистите е „зависи“. Икономиката тези месеци се нуждае от потребление и пари в оборот. Само така ще можем да се преборим с високата инфлация и последствията от Covid-19 кризата.

Най-добре е да спестите част от сумата, която сте си набелязали, а останалата да изтеглите кредит. По този начин ще успеете да купите това, което желаете, като в същото време не задържате много голяма сума при вас и на чакате твърде дълго.

Да изтеглим ли кредит на вноски?

Ако икономиката се задържи на нивата от първото тримесечие, то тогава няма да има никакво препятствие пред финансирането с кредити. Лихвите в страната за момента са ниски и не се очаква да бъдат повишени, поне до края на годината. Ако ви предстои покупка на нещо ново, то съвет от нас е да избързате с тегленето на бърз креди. По този начин, дори и след края на лятото да има леко увеличение по лихвите, вие ще сте върнали една част от вноските по кредита.

Бързи кредити онлайн с месечни вноски се дават за срок от 1-2 години, като вноските са малки и не натоварват бюджета. Одобрението за нашите заеми става за часове в работните дни. Така че, ако сте решили да предприемете такава крачка, не се притеснявайте от бавно обработване на документите и бавно получаване на отговор.

Да инвестираме ли?

Определено от икономическа гледна точка е най-добре да харчим пари, следователно инвестициите през тази година ще бъдат поощрявани, за да може да се запазят нивата на потреблението високи. Ако сте планирали инвестиция няма защо да я отлагате. Сега е перфектният момент преди да са се вдигнали лихвите и преди да ни повлияе драстично ситуацията в Европа и Азия.

Ако пък не сте подготвени финансово за малка инвестиция, то винаги можете да изтеглите бърз кредит от нас. Ние ще ви отговорим, дали сте одобрени, за няколко часа и ако сте, много скоро след това ще разполагате с финансите по сметката ви. Като цяло, всяка една инвестиция е полезна, така че не отлагайте твърде много.

Защо ни очаква спокойно лято от финансова гледна точка?

Според специалистите, инфлацията ще ни направи малко по-внимателни, но народопсихологията ни няма да ни позволи да бъдем прекалено пестеливи или ограничаващи харченето. Каквото и да се случва на световната сцена, България остава в периферията, което е добра тактика. Страната ни е защитена от икономическите стимули на ЕС, както и от неговата политика, заради това не се и очакват по-високи нива на инфлация или пък други сътресения.

Наистина Covid-19 мерките засегнаха драстично някои бизнеси, но има други отрасли в икономиката ни, които се развиваха много добре през това време. Можем да очакваме, че дори засегнатите отрасли тази година ще се възстановят почти на 100%, само че разбира се една идея по-предпазливо.