Използваме „бисквитки“ и други технологии, за да Ви помогнем да управлявате работата на сайта, да анализираме употребата Ви и да Ви предоставяме най-добрите предложения. Като продължавате да използвате сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Научете повече тук
Разбрах
×

Често задавани въпроси

Кредит

Предоставяне на средства за временно ползване със срок на връщане срещу лихва.

Дълг

Парично задължение, заем, който трябва да се изплати.

Съотношение дълг към доход

сравнение между сумата, която дължите и сумата, която получавате като доход.

Вноска

Парична сума, която периодично (седмично, месечно) се внася от кредитополучателя за изплащане на кредита

Главница

Чистият размер на дълга по кредит, без сумата на дължимите лихви

Срок на кредита

Брой месеци, за които трябва да се изплати кредита

1. Бих искал да кандидатствам за бърз кредит CrediTrade. Какви документи са необходими и има ли възрастови ограничения?

За да кандидатствате за продукта CrediTrade, Вие трябва да сте навършили 18 години, да сте български гражданин и да предоставите личната си карта на наш офис служител. Можете да се свържете с нас, като се обадите по телефона в най-близкия офис на „Микро Кредит“ АД или на телефон 070014200.

2. Къде мога да кандидатствам за заем?

Във всеки офис на „Микро Кредит“ АД. От меню „Контакти“ можете да се запознаете с търговската ни мрежа.

3. За каква сума мога да кандидатствам по продукта CrediTrade?

Минималният размер на заема е 200 лв., а максималният е 3 300 лв.

4. Как се изплаща кредитът CrediTrade?

Изплащането на заема е на равни седмични или месечни вноски в предварително избран ден от седмицата или число от месеца. Вноските се плащат на Вашия кредитен консултант, по банков път, в офис на „Микро Кредит“ АД или в обектите на EasyPay. Важно!: Ако някой друг плаща вноски от твое име, задължително трябва да посочи твоя номер на кредит и ЕГН, в противен случай плащането може да не бъде разпознато, което може да доведе до негативни последствия за теб.

5. Какъв е срокът за изплащане на заема?

В зависимост от сумата, която желаете да получите, срокът за изплащане на кредита е от 9 до 48 седмици или от 3 до 18 месеца.

6. Каква е лихвата?

Лихвата е различна в зависимост от сумата, за която ще кандидатствате, и периода на изплащане. Повече информация можете да получите, като се свържете с нашите представители във Вашия град.

7. Има ли минимална и максимална възраст при кандидатстване за CrediTrade?

Не, няма ограничение за максимална възраст. Минималната възраст за кандидатстване е 18 години.

8. Какви документи са необходими за кандидатстване?

За да кандидатствате за заем, е необходимо да имате валидна лична карта.

9. Как ще разбера дали искането ми за заем е одобрено или отказано?

След като се разгледа Вашето искане за заем, чрез кратко съобщение (смс) ще Ви съобщим дали сте получили одобрение или отказ.

10. Имах паричен заем към Вас, но съм го изплатил. Сега ми трябва документ, че задължението ми към Вас е приключило. Как мога да го получа?

Документа, който издаваме, е Удостоверение за липса на кредитно задължение. За издаване на документа и повече информация се обърнете към нашите сътрудници в Център за обслужване на клиенти на тел. 0700 14 200.

11. Ваш клиент съм. Изгубил съм си Договора за заем. Как мога да получа нов?

За да получите копие от договора си за заем, трябва да попълните Заявление за достъп до лични данни в наш офис. След попълване на документа ще Ви бъде предоставено копие от договора за заем.

12. Изгубил съм си погасителния план. Как мога да получа нов?

Трябва да се свържете с офиса, от който сте усвоили сумата. От там ще получите нов погасителен план.

13. Дължа ли такса за кандидатстване?

Не, кандидатстването за Creditrade е безплатно.

14. Какво е работно време на компанията?

Работното ни време е: Понеделник – Петък: 09:00 – 19:00 часа Събота: 10:00 – 18:00 часа Неделя: Почивен ден

15. След колко време ще получа исканата от мен сума?

Зависи как си избрал да получиш парите по кредита. Ако си заявил усвояване чрез Изипей, парите са налични веднага след одобрение. При усвояване по банков път е възможно да си получиш парите веднага или с известно забавяне в зависимост от това кога е одобрен кредита ти и в коя банка е банковата ти сметка. Използваме възможно най-бързите канали за прехвърляне на средствата към твоята банкова сметка. Стандартното време за обработка на трансферите е до 2 часа. Все пак е възможно забавяне при някои банки. Ако все пак смяташ, че парите по заема се бавят свържи се с нас на 0700 14 200.

16. В коя банка мога да внеса дължимата по вноската сума?

Можеш да внесеш вноската си по CrediTrade във всяка една банка. Микро Кредит предлага на клиентите си възможност да плащат вноските си по няколко банкови сметки в различни банки. Ако предпочиташ да плащаш по банков път и имаш сметка в някоя от тези банки, вероятно ще ти е най изгодно да използваш сметка в същата банка. Ако предпочиташ да плащаш в брой на каса в банка, имай предвид, че клиентите на CrediTrade ползват преференции при плащане на каса в банка ДСК.

17. Как да платя вноска по кредита в офис на Микро Кредит?

Можеш да посетиш най-близкия до теб офис на Микро Кредит. Кажи своето име и ЕГН или номер на договор и внеси желаната от теб сума. Важно!: Ако някой друг плаща вноски от твое име, задължително трябва да посочи твоя номер на кредит и ЕГН.

18. Как мога да погася предсрочно кредита си?

Свържи се с нас и ни кажи на коя дата искаш да погасиш кредита си на телефон 0700 14 200 или ни пиши на [email protected] Ние ще те информираме каква е точната сума, която трябва да погасиш - тя се променя всеки ден. Преведи точната сума до датата, която си заявил и кредитът е изплатен. ВАЖНО: Всяка сума се счита за изплатена на датата на която сумата е постъпила в Микро Кредит АД . Предвиди , че може да има забавяне при банковия превод. При плащания или вътрешнобанкови преводи в банки ДСК, Уникредит, ОББ, Райфайзен банк или през ИзиПей, преводите са моментални.

19. Дължа ли неустойки при предсрочно погасяване?

За предсрочно погасяване не се начисляват неустойки, както и бъдещи лихви.

20. Мога ли да кандидатствам отново, преди да съм изплатил стар заем?

Може да имаш само 1 (един) активен заем при нас. В случай, че ти трябват допълнителни средства можеш да рефинансираш кредита си.

21. Наистина ли всеки кредит CrediTrade е безлихвен до 30 дни?

Да, ако погасиш заема в рамките на 30 дни няма да ти бъдат начислени лихви, неустойки или други разходи. ВАЖНО: Всяка сума се счита за изплатена на датата на която сумата е постъпила в Микро Кредит АД . Предвиди , че може да има забавяне при банковия превод. При плащания или вътрешнобанкови преводи в банки ДСК, Уникредит, ОББ, Райфайзен банк или през ИзиПей, преводите са моментални.

22. Не желая да върна кредита CrediTrade в рамките на 30 дни. Какво трябва да направя? Дължа ли неустойки, ако не погася в рамките на 30 дни?

30 дневния срок за безлихвено връщане е удобство, което Микро Кредит АД предоставя на всички клиентите на CrediTrade. Връщането на кредита в 30 дневен срок не е задължение на клиентите на CrediTrade. Всеки кредит CrediTrade има погасителен план с равни и фиксирани месечни вноски избрани от теб при кандидатстване. В случай, че не желаеш да върнеш кредита в рамките на 30 дни, просто изплащай кредита според погасителния му план. Не трябва да правиш нищо специално. Не дължиш неустойки, ако не погасиш в рамките на 30 дни.